Ειδησεογραφικό site

Ανήθικοι λαφυραγωγοί προκαλούν μεγάλα δεινά

466

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν διακρίνεται για την ευρυμάθειά του. Απεναντίας μάλιστα. Το έλλειμμα παιδείας από το οποίο διακατέχεται είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού και δεν αφορά μόνο τη χρήση και την κατανόηση δυσνόητων θεμάτων αλλά ακόμα και ό,τι έχει σχέση με απλοϊκές γνώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της άγνοιάς του ήταν η επιθυμία του να επισκεφθεί τα νησιά… Λέσβο και… Μυτιλήνη.

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι παρόμοια γεγονότα είναι ασήμαντα και δεν αξίζουν ιδιαίτερης μνείας. Όταν όμως επαναλαμβάνονται, τότε χαρακτηρίζουν το ποιόν και τα προσόντα κάθε ανθρώπου, ιδιαίτερα -μάλιστα- όταν αυτός κυβερνά μια χώρα. Ο κύριος Τσίπρας λοιπόν δεν μπορεί να παίρνει κάθε φορά άφεση αμαρτιών για την ανεπάρκειά του όταν μάλιστα αυτή αποκαλύπτεται σε δημόσια θέα.

Μιλώντας π.χ. την περασμένη Κυριακή στο Παρίσι, όπου έλαβε χώρα ο εορτασμός για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσία ξένων ηγετών κατακεραύνωσε τον φασισμό του… Μουσολίνι και του… Χίτλερ, οι οποίοι από το 1914 μέχρι το 1918, οπότε διήρκεσε ο πόλεμος, ήταν απλοί δεκανείς. Μία μέρα νωρίτερα, ο Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο των σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο αποκάλυψε ότι είχε «καθαρό μυαλό» και δεν υιοθέτησε το δημοψήφισμα του 2015 για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Μιλώντας πάλι σε ένα ξένο ακροατήριο, ομολόγησε τις αθλιότητες που είχε επιδοθεί εκείνο το «καυτό» καλοκαίρι, όχι γιατί πίστευε ότι δεν θα μαθευτούν στην Ελλάδα τα όσα είπε στους -άλλοτε «άθλιους»- Γερμανούς αλλά γιατί τέτοιες παραδοχές δεν τις κάνει στη χώρα μας επειδή δεν τολμά να κοιτάξει κατάματα τους Έλληνες.

Αιτιολογώντας τη διάσημη πλέον κωλοτούμπα της εποχής, είπε τα εξής αμίμητα: «… Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα που σε κάποιους ακούγονταν εξόχως επαναστατική και αριστερή επιλογή, ήταν στην πραγματικότητα η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης προς όφελος της ελίτ. Μία βίαιη αναδιανομή πλούτου από πάνω προς τα κάτω. Βιαιότερη από αυτή των μνημονίων λιτότητας. Προτιμήσαμε λοιπόν τον δύσκολο συμβιβασμό»…

Δεν γνωρίζουμε πώς εξέλαβαν οι Γερμανοί (οι οποίοι προσκάλεσαν στο συνέδριό τους τον Έλληνα… σοσιαλδημοκράτη για να τους βοηθήσει να ανακάμψουν εκλογικά) όλα όσα άκουσαν από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κυβίστησης. Είναι όμως βέβαιο ότι οι περισσότεροι -τουλάχιστον- δεν γνώριζαν ότι ο Τσίπρας, το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, και το 62% των ψηφοφόρων που είπαν «ΝΑΙ» στην έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή κατήγγειλαν με βρόμικους χαρακτηρισμούς (ξεπουλημένοι, γερμανοτσολιάδες, προδότες) όσους υποστήριζαν το «Μένουμε Ευρώπη».

Όλοι εκείνοι που δεν ένιωσαν προσβεβλημένοι από την «κωλοτούμπα» του Τσίπρα, τον ξαναψήφισαν τον Σεπτέμβριο του 2015 παρά το γεγονός ότι είχε εν τω μεταξύ ψηφιστεί το τρίτο -και πιο επαχθές- μνημόνιο που φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων πάνω από 100 δισ. ευρώ. Ο άγουρος Αλέξης των 44 χρόνων (σύμφωνα με τον προστατευόμενό του υπουργό Βερναρδάκη) έκανε λάνθασμένες εκτιμήσεις, οι οποίες δεν ήταν και προς κολασμόν. Ήταν αυταπάτες που τις ξεπέρασε όταν «καθάρισε» το μυαλό του.

Πάρα πολλοί που κρατάνε λιβανιστήρια και αποθεώνουν τον Τσίπρα (εσχάτως ανάμεσα σε αυτούς προσχώρησε και ο περιφερόμενος από κόμμα σε κόμμα Μίμης Ανδρουλάκης) δίνουν «λευκή» επιταγή στον Ιανό της πολιτικής για όσα λέει και για αυτά που πράττει. Ποιος χαρακτηρισμός πρέπει να δοθεί σε όλους εκείνους οι οποίοι δεν ενοχλούνται από τα ψέματα ενός ανθρώπου που την επόμενη ώρα υποστηρίζει ότι είναι ειλικρινής.

Σημειώνουμε μόνο ότι ο Ιανός ήταν θεός των Ρωμαίων που απεικονιζόταν με δύο πρόσωπα, όπως κατ’ επανάληψη κάνει ο Τσίπρας. Οι συχνές μεταλλάξεις του δεν έχουν προηγούμενο στα χρονικά της χώρας. Είναι ένας ασπόνδυλος πρωθυπουργός, ο οποίος, παρόλο που διατείνεται ότι είναι αριστερός, εφαρμόζει τις πιο ακραίες και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χωρίς αιδώ, τσακίζοντας στην κυριολεξία τη μεσαία τάξη, υπερφορολογώντας τα εισοδήματά τους, προκειμένου να παρουσιάσει υπερπλεονάσματα. Και με αυτά να μοιράσει ψιχία, δίκην επιδομάτων.

Πέρα από την ανάλγητη οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, έχει μετεξελιχθεί σε έναν πιστό υπηρέτη της Μέρκελ, του Tραμπ και του Μακρόν και κάθε άλλου ξένου πολιτικού, ο οποίος εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του και μόνο. Έτσι, παρατηρούμε έναν επαναστάτη, ο οποίος αποθέωνε τριτοκοσμικούς ομοϊδεάτες του, σήμερα να εκλιπαρεί όσους στο παρελθόν καταχειρίαζε υβρίζοντάς τους.

Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, το πολιτικό μέγεθος του οποίου το αντιλαμβάνονται κάθε μέρα οι πολίτες. Το τελευταίο μάλιστα χρονικό διάστημα, καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές και διαισθάνεται την ήττα, ο Ιανός μεταλλάσσεται σε τιμωρό, όπως άλλωστε μας είχε προϊδεάσει από πολύ νωρίς με τις εμβληματικές φράσεις του «εμείς ή αυτοί», «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Υιοθετώντας πλήρως το δόγμα Πολάκη για φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων -άλλωστε δημόσια είπε ότι ασπάζεται όσα λέει ο «πιστός Άργος»- δημιουργεί εντυπώσεις στην κοινή γνώμη ανοίγοντας φακέλους με έωλες κατηγορίες εναντίον του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των υπουργών Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου. Ο στόχος δεν είναι να σπιλωθούν τα πρόσωπα αλλά να φέρει σε δύσκολη θέση τη Δημοκρατική Παράταξη την οποία εκπροσωπεί το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο λαφυραγωγός Τσίπρας και όλοι αυτοί που τον ακολουθούν, θέλουν να πλήξουν τον χώρο που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και ο κομμουνιστής πολιτικάντης χαριεντίζεται τελευταία με τη σοσιαλδημοκρατία. Χωρίς ίχνος ντροπής, σήμερα γλείφει αυτούς που παλαιότερα έβριζε με τα χειρότερα λόγια πιστεύοντας, προφανώς, ότι όλοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Παρόμοιες πρακτικές ακολουθούν μόνο άνθρωποι που έχουν απολέσει και τα τελευταία ίχνη ντροπής.

Στο όνομα της πολιτικής επιβίωσης μπορεί να γίνονται ενίοτε και κάποιες υπερβολές. Υπάρχουν όμως όρια τα οποία δεν ξεπερνιούνται εύκολα. Κι όμως ο Τσίπρας τα έχει προ πολλού ξεπεράσει γι’ αυτό και θα δοκιμάσει πικρά την «μήνιν» της κοινωνίας. Το τραγικό είναι ότι σ’ αυτόν τον ολισθηρό κατήφορο του πρωθυπουργού ακολουθεί ένας συρφετός ανθρώπων χωρίς αρχές, ηθική και πιστεύω. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και αρκετοί εξωμότες που υπηρέτησαν παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ και για ιδιοτελείς μόνο λόγους ασπάστηκαν τα δόγματα Τσίπρα. Άβυσσος οι ψυχές των «μικρών ανθρώπων».

Ο Γερμανός ποιητής, μυθιστοριογράφος και δραματουργός, Γιόχαν Γκαίτε (1749-1832) είχε πει ένα ρητό: «Άνθρωποι που έχουν μικρές ψυχές, γενικά προξενούν μεγάλα δεινά». Δυστυχώς, τέτοιοι υπάρχουν σήμερα πολλοί ανάμεσά μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.