Ειδησεογραφικό site

Ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα μέτρα αφήνει ο Ζουράρις

38

«Θα δω τα μέτρα και τα αντίμετρα και μετά θα αποφασίσω…» είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη – Εάν το αφορολόγητο πλήξει τα πολύ χαμηλά κλιμάκια αυτό θα είναι απαράδεκτο είπε ο υφυπουργός Παιδείας

Πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με την στάση που θα κρατήσουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ για τη συμφωνία.  Μιλώντας στον Flash 96 ο Κώστας Ζουράρις είπε ότι το καίριο θέμα για τη
διαπραγμάτευση είναι το όριο του αφορολόγητου.

«Θα δω ποια θα είναι τα μέτρα σε συνδυασμό με τα αντίμετρα και μετά θα αποφασίσω εάν θα τα ψηφίσω. Η μείωση του αφορολογήτου, αν είναι για τα υψηλά κλιμάκια μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αν περιλαμβάνει και τα χαμηλά θα είναι απαράδεκτη», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ζουράρις.

Πρόσθεσε ότι εάν το όριο του αφορολογήτου μειωθεί σημαντικά για τις αδύναμες οικονομικά
τάξεις, πρέπει να ληφθούν ικανοποιητικά αντίμετρα. Πρόσθεσε δε, ότι μια παλλαϊκή αντίδραση
κατά των μέτρων, θα βοηθούσε την κυβέρνηση ακόμα και να συγκρουστεί με τους δανειστές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του σχετικά με την στάση που θα κρατήσει στη Βουλή:

«Αυτομάτως δεν μπορώ να σας πω τώρα, και μάλιστα όταν δεν το γνωρίζω. Έχω την εντύπωση ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχω μια γενική εικόνα και θα αποφασίσω κι εγώ προσωπικά, εκφράζοντας και τη δική μου άποψη. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το θέμα του αφορολογήτου είναι πολύ σημαντικό, εάν δεν συνοδευτεί με αντιστάθμιση για τους ανθρώπους οι οποίοι θα υποστούν αυτό. Εάν είναι για τα υψηλά φορολογικά κλιμάκια, ενδεχομένως θα μπορεί να γίνει δεκτό. Εάν συμπεριλαμβάνει και τα πολύ χαμηλά κλιμάκια, θα είναι απαράδεκτο.

Αν πραγματικά, αυτό που είπατε τώρα, ότι είναι βουβή η κοινωνία, δεν εκδηλώνεται μια παλλαϊκή
-παλλαϊκή όμως- η εκτίμηση είναι τέτοιου τύπου ώστε δε θα μπορούμε να δώσουμε την απάλυνση
η οποία είναι η μόνη πια σε τέτοια περίπτωση, που είναι ουσιαστικά σύγκρουση ανοιχτή και άρνηση των προτάσεων που μας έκαναν.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.