Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και αφαιρεί την εταιρεία από τον Δήμο;

32

«Αποτελεί προσβολή για την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι παράλληλα αποκαλυπτική για την νοοτροπία της κυβέρνησης που θεωρεί λάφυρο το κράτος» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε παρέμβαση του στη Βουλή, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας για την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «επειδή ο Δούκας δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη και μπάρμπα στο Μαξίμου εκδικείστε τον λαό των Αθηνών; Είναι αποκαλυπτική η τροπολογία για το ποια είναι η αίσθησή σας για τις δημοκρατικές διαδικασίες εν γένει». Σε υψηλούς τόνους συνέχισε λέγοντας «περιμέναμε λέτε αυτή την τροπολογία για να σας μάθουμε; Ηττήθηκε ο εκλεκτός και ανιψιός κ. Μπακογιάννης. Έχει δήμαρχο νέο η Αθήνα. Σεβαστείτε τη λαϊκή ετυμηγορία και αποσύρετε την τροπολογία η οποία είναι ντροπιαστική» και πρόσθεσε: «Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και αφαιρεί την εταιρεία από τον Δήμο. Τον έλεγχο που έχει προαναγγείλει ο νέος δήμαρχος; Τον μεγάλο περίπατο;».

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης, εκ μέρους της κυβέρνησης, απάντησε πως το σχετικό σχέδιο είχε παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο ήδη από το 2022 πολύ πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως η ρύθμιση έρχεται να εναρμονίσει τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου με την επέκταση του πεδίου δράσης της εταιρείας σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην Αθήνα

Τα σχόλια είναι κλειστά.