Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Συναντήθηκε με συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

27

Συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη συναντήθηκαν το μεσημέρι στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, και τον ενημέρωσαν για την πορεία της έρευνας της Δικαιοσύνης. Του έδειξαν φωτογραφίες από τον χώρο όπου έχουν μεταφερθεί τα συντρίμμια των δύο τρένων επισημαίνοντας τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και προσβολής τους νομικά στις δικαστικές διαδικασίες που εκκρεμούν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε ότι πρόκειται για ντροπιαστική εικόνα και υπογράμμισε την πρόθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να καταθέσει αίτημα για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση τη δικογραφία που ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας απέστειλε στο ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις στη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Οφείλει να υπάρξει διερεύνηση των ευθυνών των υπουργών, οι οποίοι χειρίστηκαν το θέμα της τηλεδιοίκησης, της σύμβασης 717. Να διερευνηθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε τόσες πολλές αναβολές στην υλοποίηση του έργου που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο έγκλημα, στην τραγωδία των Τεμπών» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.