Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητά μου να δυναμώσει η παράταξή μας και όχι οι συμμαχίες με άλλα κόμματα

73

Την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή Evening Report του Action 24, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι με την Ελλάδα να βρίσκεται 23% κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην κάλυψη της πρώτης δόσης και 3.5% στον πλήρη εμβολιασμό, «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Μητσοτάκης το σκέφτεται ακόμα».

«Οι υγειονομικοί έρχονται σε επαφή με ασθενείς, άρα έχουν ηθική υποχρέωση να εμβολιαστούν και, όσο δεν το καταλαβαίνουν, θα πρέπει να αποκτήσουν και νομική υποχρέωση, όπως έγινε στην Ιταλία», επισήμανε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των μεγαλύτερων ηλικιών, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι με το 33% των άνω των 80 να παραμένουν ανεμβολίαστοι όταν άλλες χώρες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων, η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση οφείλει «να βρει έναν τρόπο να εμβολιάσει κατ’ οίκον τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, και όσον αφορά τους αναποφάσιστους να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση, για να πειστούν».

«Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι όταν οι μεταλλάξεις έρθουν στην Ευρώπη, αυτοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα είναι πολλαπλά πιο ευάλωτοι σε μια ανοιχτή οικονομία με τουρισμό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και να μετατραπεί σε ένα εργαλείο παραγωγής ανάπτυξης για όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα για τις πιο αδύναμες χώρες. «Έτσι θα πάμε από τη σημερινή εποχή της αύξησης των αποκλίσεων σε μια εποχή σύγκλισης τόσο των κρατών μεταξύ τους όσο και εντός των κοινωνιών».

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε ως ένα κόμμα που συνέθεσε την προοδευτική αριστερά με το προοδευτικό κέντρο
Σχολιάζοντας τη συζήτηση για το μέλλον της παράταξης, ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι «εμείς έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας, να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η Δημοκρατική Παράταξη. Αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος, δεν είναι θέμα συνεργασιών. Προσωπικά, δεν έχω προτεραιότητα καμία συνεργασία, αλλά την ανάκαμψη της παράταξής μας», είπε, προτάσσοντας ως πρωταρχική ανάγκη την αλλαγή δυναμικής της.

«Το σημαντικό δεν είναι να προσπαθούμε ενάμιση χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές να βρούμε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητα είναι η παράταξή μας να μεγαλώσει, να ενισχυθεί και να πρωταγωνιστήσει».

Σχετικά με τις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «είμαι ξεκάθαρος, τις έχω πάρει τις αποφάσεις μου, δεν μαδάω καμία μαργαρίτα»

Τα σχόλια είναι κλειστά.