Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Όχι άλλο κλείσιμο ματιών στους αντιπάλους, όχι άλλα λάθη

104

«Έπρεπε από τον Νοέμβριο του 2017, όταν εκλέχθηκε ο νέος αρχηγός να εκλεγούν και τα όργανα, υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής,»Νίκος Ανδρουλάκης.

Περνώντας στο σήμερα τόνισε ότι θα πρέπει να οριοθετηθεί ο χώρος από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι άλλο κλείσιμο ματιών στους αντιπάλους, όχι άλλα λάθη» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για το ανέκδοτο του ελληνικού αριστερού λαϊκισμού, υπενθυμίζοντας και την κωλοτούμπα στο δημοψήφισμα του 2015.

Στο πλαίσιο αυτό, αμφισβήτητε ανοιχτά τον αριστερό και προοδευτικό χαρακτήρα του κυβερνώντος κόμματος, παρουσιάζοντας σειρά παραδειγμάτων από τη Μόρια και το Μάτι μέχρι και την εξωτερική πολιτική όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει καθεστώτα όπως του Μαδούρο στη Λατινική Αμερική.

Ειδικότερα για την εξωτερική πολιτική άσκησε κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών και έθεσε το ερώτημα «ανοησία ή σκοπιμότητα» για τις δηλώσεις Τσιρώνη σχετικά με το Καστελόριζο.

Ενόψει των ευρωεκλογών κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δεν διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων που ζουν στον εξωτερικό και επισήμανε τον κίνδυνο εξασθένισης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Για να αποφευχθεί η επικράτηση των δυνάμεων της Δεξιάς ο Νίκος Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της συμμαχίας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.

Σε σχέση με την πολιτική των συνεργασιών στο εσωτερικό τόνισε ότι θα κριθεί από το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής:

«Αν ο λαός μας δώσει ποσοστό που θα μας επιτρέψει να οδηγήσουμε σε προοδευτική συμμαχία θα πρέπει να είμαστε δύναμη σταθερότητας, αλλιώς αν ο λαός δεν μας τιμήσει μόνος δρόμος είναι η αντιπολίτευση».

Σε ότι αφορά στο θέμα του ήλιου του ΠΑΣΟΚ επικρότησε την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να συνεχίσει να υπάρχει στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής.

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ξανά πρωταγωνιστή τη δημοκρατική παράταξη» κατέληξε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής

Τα σχόλια είναι κλειστά.