Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης για εκλογές: Να σεβαστούμε τουλάχιστον 40 μέρες το πένθος για τα Τέμπη

50

Μεγάλη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Alpha «Αυτοψία στην πολιτική» στην πρώτη μεγάλη συνέντευξή του, και μίλησε μεταξύ άλλων
για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις υποκλοπές, τα διλήμματα της κάλπης, αλλά και την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησε τη συνέντευξη αναφερόμενος στα Τέμπη, αλλά και στον συσχετισμό της τραγωδίας με τις εκλογές που αναμένονται να προκηρυχθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

«Είχα ένα μεγάλο προσωπικό ερωτηματικό για το εάν έπρεπε να δώσω τη σημερινή συνέντευξη. Είχαμε μια εθνική τραγωδία με θύματα πολλούς νέους ανθρώπους. Δεν υπήρχαν κανόνες ασφάλειας και το κράτος για άλλη μια φορά δεν λειτούργησε όπως έπρεπε. Στην προεκλογική συζήτηση θα πρέπει να τεθούν και όλα αυτά που έπαιξαν ρόλο στο να φτάσουμε ως εδώ», είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Να μπούμε όλοι στη θέση των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους»

«Γιατί εγώ βρέθηκα στα Τέμπη και όποιος βρεθεί σε ένα τέτοιο γεγονός, αλλά και όποιος είναι γονιός μπορεί να καταλάβει. Πρέπει να μπούμε όλοι στη θέση των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους», πρόσθεσε.

«Προσωπικά, εν όψει της προκήρυξης των εκλογών, θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε το πένθος των οικογενειών που θρηνούν τους νεκρούς τους για τουλάχιστον 40 ημέρες», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δίνοντας το στίγμα του σχετικά με την μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών που μέχρι τώρα εικάζεται ότι ήταν η 9η Απριλίου.

Ανδρουλάκης για εκλογές, παρακολουθήσεις και Εύα Καϊλή
Σε άλλα σημεία της συνέντευξης, ο κ. Ανδρουλάκης είπε μεταξύ άλλων ότι «δημοσιογράφοι που στηρίζουν την κυβέρνηση περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

Για την υπόθεση των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως είναι «καθεστωτική πρακτική το να κάνεις το θύμα θύτη» και ότι είχε ενοχληθεί από τα σενάρια για τον λόγο που παρακολουθούνταν.

Σημείωσε ότι δεν θα συνεργαστεί με «συστήματα που έχουν προτεραιότητα το ρουσφέτι» και εξαπέλυσε βέλη στη κυβέρνηση λέγοντας πως «η παραγωγικότητα ορισμένων υπουργών είναι να κάνουν tweet».

Σημείωσε ότι «ο πολακισμός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» και πως «λένε ότι εκβιάζομαι για να πάρουν ψήφους». Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι μετά τις εκλογές δεν θα συνεργαστεί σε κυβέρνηση «με Μητσοτάκη ή Τσίπρα πρωθυπουργό» ενώ σημείωσε ότι «θα είναι αποτυχία αν πάρουμε μονοψήφιο ποσοστό».

Για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πως η Εύα Καϊλή «δεν είχε σχέση μαζί μου εδώ και χρόνια».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως δεν δέχεται «ο Μητσοτάκης να μιλά για σοσιαλκαμένους». «Τα λίγα χρόνια που θα μείνω στην πολιτική θέλω να αφήσω κάτι για τα επόμενα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων ενώ παραδέχτηκε πως «έχουμε κάνει ελάχιστα για να θωρακίσουμε τη χώρα μας»

Τα σχόλια είναι κλειστά.