Ειδησεογραφικό site

Ανδρέας Παπανδρέου: Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στη μνήμη του που ανέβασαν στα social media στελέχη του ΠΑΣΟΚ

53

Ένα βίντεο αφιέρωμα στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, αφού σήμερα συμπληρώνονται 27 χρόνια από τον θάνατο του, ανήρτησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τιμώντας τη μνήμη του ιστορικού ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στον τάφο του στο Ά Νεκροταφείο.

Σε δήλωση του, τονίζει ότι «Ο Ανδρέας σφράγισε με την παρουσία του τη νεότερη πολιτική Ιστορία του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ, το λαογέννητο Κίνημα μας που ίδρυσε, ήρε τις διακρίσεις, θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος, αγκάλιασε τα όνειρα, τις ελπίδες και τις αγωνίες ενός πληγωμένου λαού και εγγυήθηκε τις προϋποθέσεις για την ευημερία και την προκοπή όλων των Ελλήνων. Ένας πολιτικός με διεθνή ακτινοβολία, γνωστός πέρα από τα όρια της Ευρώπης».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«27 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του ιστορικού μας Ιδρυτή και ανεπανάληπτου ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας σφράγισε με την παρουσία του τη νεότερη πολιτική Ιστορία του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ, το λαογέννητο Κίνημα μας που ίδρυσε, ήρε τις διακρίσεις, θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος, αγκάλιασε τα όνειρα, τις ελπίδες και τις αγωνίες ενός πληγωμένου λαού και εγγυήθηκε τις προϋποθέσεις για την ευημερία και την προκοπή όλων των Ελλήνων. Ένας πολιτικός με διεθνή ακτινοβολία, γνωστός πέρα από τα όρια της Ευρώπης. Ο Ανδρέας πρωταγωνίστησε με τον Ούλοφ Πάλμε, την Ίντιρα Γκάντι και άλλους σημαντικούς ηγέτες στην Κίνηση των Έξι για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό, και αγωνίστηκε για την πολιτική συνοχή και την ουσιαστική κοινωνική και οικονομική σύγκλιση των ευρωπαϊκών λαών».

androulakis_an

 

andr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.