Ειδησεογραφικό site

Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ με τα μπρος πίσω για σχηματισμό «κυβέρνησης ηττημένων»

21

Τέλος στο αλαλούμ των δηλώσεων που έβγαλε ξανά στην επιφάνεια το σενάριο «κυβέρνησης ηττημένων» από δυο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε «πονοκεφάλους» στην Κουμουνδούρου έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βερολίνο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι δεν πρόκειται να σχηματίσει κυβέρνηση αν δεν κερδίσει τις εκλογές απαντώντας σε Δραγασάκη-Τσακαλώτο που άνοιξαν ξαφνικά το θέμα με τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους.

A
Νέα αναδίπλωση Δραγασάκη για κυβέρνηση ηττημένων -«Προϋπόθεση για προοδευτική διακυβέρνηση η νίκη ΣΥΡΙΖΑ»
«Εμείς είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Αυτό θα γίνει αν ηττηθεί η αλαζονική κυβέρνηση της ΝΔ που δεν θέλει συνεργασίες και οδηγεί σε αδιέξοδο την χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά και κατέληξε με νόημα: «Δεν είναι καπρίτσιο ή εμμονή δική μας. Το λένε τα απλά μαθηματικά και η πολιτική λογική και ηθική. Αλλά και ο εκπρόσωπος του τρίτου κόμματος και μέλη του, που ούτε λίγο, ούτε πολύ λένε ότι θα συνεργαστούν με το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές».

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Γιάννης Δραγασάκης που είχε δηλώσει ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν είναι δεύτερος θα πάρει την εντολή και θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που υποστήριξε πως μια κυβέρνηση του 47-48% δεν μπορεί να λέγεται κυβέρνηση ηττημένων, προχώρησαν σε αναδίπλωση, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των όσων είπαν από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ.

Η φράση Δραγασάκη που έριξε «λάδι στη φωτιά»
Ωστόσο ο Γιάννης Δραγασάκης και στην εμφάνιση του στο Action άφησε νέα χαραμάδα, λέγοντας πως είναι σενάρια εκτός σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αν γίνουν πραγματικότητα θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος για να αποφασίσουν.

Η φράση αυτή έριξε λάδι στη φωτιά και υποχρέωσε τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε δεύτερη αναδίπλωση μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Σε ανάρτηση του στο Facebook μίλησε για κατασκευασμένα αφηγήματα και κατέληξε σημειώνοντας ότι «η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής είναι η μόνη εγγύηση και η καθαρή νίκη του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ στις εκλογές της 21ης Μάη είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τον σχηματισμό της. Η «γραμμή» περί δήθεν «διαφωνιών» εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ηττηθεί»

Τα σχόλια είναι κλειστά.