Ειδησεογραφικό site

Αλαλούμ με τις Βελγικές αρχές και ΜΜΕ: Τελικά δεν ήταν ο Ναζίμ Λαχράουι ο άντρας που συνελήφθη

97

 

Δεν συνελήφθη τελικά στις Βρυξέλλες ο Ναζίμ Λαχράουι, γράφουν τώρα τα βελγικά ΜΜΕ, τα οποία πέφτουν σε συνεχείς αντιφάσεις σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταδίδοντας λάθος πληροφορίες. Αρχικά είχαν γράψει ότι ο ύποπτος συνελήφθη το πρωί σε πιτσαρία στην περιοχή Αντερλεχτ των Βρυξελλών. Τελικά λίγο μετά και αφού η είδηση αναμεταδόθηκε από τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, έγραψαν ότι έκαναν λάθος!

Ο Ναζίμ Λαχράουι είναι επίσης καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, συνεργός του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ναζίμ Λαχράουι, φέρεται να εξαφανίστηκε τρέχοντας από το αεροδρόμιο αμέσως μετά την έκρηξη.

Ο Λαχράουι, είναι ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπντεσλάμ. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.

Φωτογραφίες από την επιχείρηση της αστυνομίας στο Άντερλεχτ

Υπάρχει ένας ακόμη τρομοκράτης που φέρεται να εμπλέκεται στις επιθέσεις ο 31χρονος Μοχάμεντ Αμπρίνι, Βέλγος μαροκινής καταγωγής, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η βελγική ιστοσελίδα «HLN» αναφέρει ότι ήδη οι βελγικές αρχές έχουν καταλήξει ότι ο Μοχάμεντ Αμπρίνι είναι ένας από τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Μάλιστα αναφέρεται ότι πιθανότατα αυτός είναι με το καπέλο στη φωτογραφία από το αεροδρόμιο και όχι ο Λαχράουι. Ο Αμπρίνι είναι παιδικός φίλος του Αμπντεσλάμ και ζούσαν σε διπλανά σπίτια στο Μολενμπέκ. Μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στην καρδιά των Παρισίων, εκδόθηκε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Η βελγική αστυνομία στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για τον άνδρα έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του με την ερώτηση «γνωρίζετε αυτό τον άνδρα;».

Τα σχόλια είναι κλειστά.