Ειδησεογραφικό site

Άγρια επίθεση της «Αυγής» στη Γιάννα Αγγελοπούλου

70

Επίθεση στη Γιάννα Αγγελοπούλου μετά τη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει ότι παραιτείται από Πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων εξαπολύει η «Αυγή» με κείμενό της στη στήλη των παραπολιτικών της εφημερίδας.

Η «Αυγή» αφού παραθέτει συνοπτικά την είδηση, στη συνέχεια καταλήγει με το αιχμηρό σχόλιο ότι «πάντως, αφ’ ης στιγμής κατείχε τον συγκεκριμένο τίτλο επί 19 συναπτά έτη, αναρωτιέται κανείς ποια ήταν η έως τώρα «προσφορά» της – εκτός αν εννοεί το «πάρτι» των Ολυμπιακών που ακόμη πληρώνουμε…».

Το δημοσίευμα της «Αυγής» έχει ως εξής:

Με έμμεσες αιχμές προς την κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες η  Γ. Αγγελοπούλου την αποποίηση του τίτλου της ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων και την κατάθεση του διπλωματικού διαβατηρίου. Η «σιδηρά κυρία» του 2004 κάνει λόγο για «σειρά ενεργειών και παραλείψεων» προσθέτοντας ότι αυτές την υποχρεώνουν να αποποιηθεί της ιδιότητάς της.

Πάντως διαβεβαιώνει ότι, όπως έκανε επί 19 χρόνια που κατείχε τον τίτλο, έτσι και τώρα «συνεχίζει, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρει και να υπηρετεί αυτό που κρίνει ως σημαντικό για τη χώρα μας».

Πάντως, αφ’ ης στιγμής κατείχε τον συγκεκριμένο τίτλο επί 19 συναπτά έτη, αναρωτιέται κανείς ποια ήταν η έως τώρα «προσφορά» της – εκτός αν εννοεί το «πάρτι» των Ολυμπιακών που ακόμη πληρώνουμε…».

Η κυρία Αγγελοπούλου με τη δήλωσή της επισημαίνει ότι «ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν και αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση και τονίζει: «Είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ».

Διαβάστε τη δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου:

«Μετά την σειρά ενεργειών και παραλείψεων που αφορούν την ιδιότητά μου ως Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων που κατέχω από το 1998 και την έκδοση του διπλωματικού  διαβατηρίου που παρακολουθεί την ιδιότητα αυτή, είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ.

Την ανάθεση αυτή την εξέλαβα πάντα ως αναγνώριση στο πρόσωπό μου και αντίστοιχα, με όλες μου τις δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερα στην χώρα μου εν γνώσει όλων των Κυβερνήσεων.
Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν.

Συνεχίζω, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας».

Γιατί «τα βρόντηξε» η Γιάννα Αγγελοπούλου

Στη δήλωσή της, αρκείται να αναφερθεί σε σειρά ενεργειών και παραλείψεων. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου επιχείρησε να ανανεώσει το διπλωματικό διαβατήριο που κατείχε ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων ήρθε αντιμέτωπη με περίεργες ενέργειες. Συνομιλητές της κυρίας Αγγελοπούλου κάνουν λόγο για απροθυμία να ανανεωθεί το διαβατήριό της και για μη φιλική συμπεριφορά, γεγονότα που οδήγησαν την πρώην ισχυρή κυρία των Ολυμπιακών του 2004 στην απόφαση να αποποιηθεί της προνομίας του διπλωματικού διαβατηρίου και στην παραίτηση από πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων.

Πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων από το 1998

Η κυρία Αγγελοπούλου ορίστηκε πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων το 1998, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος. Για την τοποθέτησή της στη θέση αυτή υπήρχε σοβαρός πολιτικός λόγος, σύμφωνα τουλάχιστον με τις τότε ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό. Παρότι πρωτοστάτησε στην ανάληψη της διοργάνωσης από την Ελλάδα, η σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου δεν ορίστηκε από την αρχή πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για το 2004 και η τότε κυβέρνηση του κ. Σημίτη ήθελε να την «αξιοποιήσει» με έναν τρόπο ώστε να συνεχίσει να προσφέρει την πολύτιμη αρωγή της στην προσπάθεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατέχοντας το διπλωματικό διαβατήριο, η κυρία Αγγελοπούλου συνέχισε να προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα στις συνομιλίες της με τους λεγόμενους «Αθανάτους» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το 2000 η Γιάννα Αγγελοπούλου μεταπήδησε στη θέση της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και το 2004 -όπως είναι γνωστό σε όλους- οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν με την ίδια στο τιμόνι της διοργάνωσης.

Δεδομένου ότι η θέση του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων είναι έμμισθη, η κυρία Αγγελοπούλου είχε ζητήσει να μην μισθοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο.

Οι θέσεις των πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων έχουν θεσμοθετηθεί για να έχει τη δυνατότητα η ελληνική διπλωματία να αξιοποιεί επιφανείς παράγοντες σε διάφορες αποστολές και για συγκεκριμένο χρόνο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.