Ειδησεογραφικό site

Αυτιάς για Κασσελάκη: Το σχόλιό μου δεν ήταν ομοφοβικό – Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση

18

Σε διευκρινίσεις σχετικά με ένα σχόλιο που είχε κάνει στον τηλεοπτικό αέρα και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε σήμερα ο Γιώργος Αυτιάς.
Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε εχθές έντονα τη δυσαρέσκειά του με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) σχετικά με το σχόλιο του δημοσιογράφου που αφορούσε στην ύπαρξη γυμναστηρίου στο Κέντρο Νεοσύλλεκτων, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί ο κ. Κασσελάκης, προκειμένου να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία.

Κρίνοντας το σχόλιο του δημοσιογράφου ως ομοφοβικό, ο κ. Κασσελάκης έγραψε εχθές σε ανάρτησή του: «Ο κ. Αυτιάς ας συνεχίσει να προσβάλλει με γελάκια και υπονοούμενα τους φαντάρους, το στράτευμα και τη νοημοσύνη μας από το σπίτι του».
Η απάντηση του Γιώργου Αυτιά

«Θα ήθελα να πω κάτι που αφορά στη δήλωση του αξιότιμου αρχηγού της Αντιπολίτευσης εχθές. Κατ’ αρχάς το σχόλιό μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό όπως επικαλείται ο κύριος Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση, καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τους κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Αυτιάς μιλώντας από την πρωινή εκπομπή του στον ΣΚΑΪ.

«Δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα Μέσα, δηλαδή να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητά του και τη διαφορετικότητά του, να σέβεται τους θεσμούς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά όργανα της Πολιτείας και των κομμάτων, μηδέ εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίο σέβομαι θεσμικά ανέκαθεν», συνέχισε στην τοποθέτησή του ο παρουσιαστής.

«35 χρόνια υπηρετώ τον πολίτη σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων πιστά, τηρώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας. Επαναλαμβάνω, μακριά από μένα τέτοιες διατυπώσεις και δήθεν υπονοούμενα που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου.

Σεβασμός παντού και σε όλα και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης. Μια ζωή αγωνιζόμαστε εδώ για τον κόσμο, 35 και πλέον χρόνια. Αυτή είναι η θέση και η δήλωσή μου», έκλεισε την τοποθέτησή του ο Γιώργος Αυτιάς, προς απάντηση στα σχόλια του Στέφανου Κασσελάκη περί ομοφοβικών εκφράσεων του δημοσιογράφου.

Διαβάστε παρακάτω την χθεσινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Θήβα υπάρχει ένα στρατόπεδο για νεοσύλλεκτους. Στο στρατόπεδο υπάρχει ένα γυμναστήριο. Ένας απόδημος επιστρέφει στην πατρίδα του και πηγαίνει να υπηρετήσει τη θητεία του. Ποια είναι η προφανής πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων; «Τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριο;».

Όχι, δεν είναι στο μυαλό όλων. Είναι στο μυαλό του κ. Αυτιά. Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα.

Ο ΣΚΑΪ έδειξε σωστά εταιρικά αντανακλαστικά στην περίπτωση του κ. Χιώτη και τον καλώ να συνεχίσει, ξεριζώνοντας την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του. Στο όνομα των νέων ανθρώπων που υφίστανται bullying στο σχολείο, στο στρατό, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο γυμναστήριο. Κυρίως όμως, στο όνομα όλων εκείνων που υπηρετούν τη θητεία τους και δεν ανέχονται την ιδέα στατεύσιμων α’ και β’ κατηγορίας.

Ο κ. Αυτιάς ας συνεχίσει να προσβάλλει με γελάκια και υπονοούμενα τους φαντάρους, το στράτευμα και τη νοημοσύνη μας από το σπίτι του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.