Ειδησεογραφικό site

Αυτά ήταν τα εργαλεία των 15 εκτελεστών του Κασόγκι – Σοκαρισμένος ο Σουλτάνος

3.025

H Sabah δημοσιεύει φωτογραφίες από τον έλεγχο των αποσκευών των εκτελεστών του δημοσιογράφου – Είχαν μαζί τους σύριγγες, νυστέρια, μέχρι και απινιδωτή – «Αυτός εδώ θα πρέπει να είχε κάνει χρήση ηρωίνης, μόνο κάποιος που παίρνει ηρωίνη θα έκανε κάτι τέτοιο» είπε σοκαρισμένος ο Ερντογάν

Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση της 15μελους ομάδας των Σαουδαραβών που ανέλαβαν και υλοποίησαν την εκτέλεση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη φέρνει στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Η τουρκική εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες από τον έλεγχο των αποσκευών των εκτελεστών του Κασόγκι στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Στις φωτογραφίες φαίνονται σύριγγες, ψαλίδια, συρραπτικά, νυστέρια, τέιζερ, μηχανισμός μπλοκαρισμού σήματος ασυρμάτων, ακόμα και ένας απινιδωτής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι φωτογραφίες προέρχονται από το μηχάνημα των ακτίνων Χ που σκάναρε τις αποσκευές των 15 κατά την αναχώρησή τους από την Τουρκία.

foto-kasogi-1
foto-kasogi-3
foto-kasogi-4
foto-kasogi-2

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, επίσης, ότι ο έλεγχος δεν έδειξε την παρουσία κάποιου τμήματος της σορού του Κασόγκι.

Οι εκτελεστές του Κασόγκι είχαν, επίσης, μαζί τους 10 τηλέφωνα και πέντε ασυρμάτους με ασύρματους μηχανισμούς επικοινωνίας.

Η εκτίμηση της Sabah για την παρουσία του απινιδωτή είναι ότι η ομάδα ίσως να ήθελε να κρατήσει ζωντανό τον Κασόγκι για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορούσε αν ο βασανισμός του ξέφευγε.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ενισχύει το σενάριο της προσχεδιασμένης εκτέλεσης από το Ριάντ και όχι μιας ανάκρισης που «στράβωσε», όπως ισχυρίζεται η Σαουδική Αραβία.

Την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «αποκρουστικά» τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις τελευταίες στιγμές του Κασόγκι προσθέτοντας ότι όταν αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας τις άκουσε σοκαρίστηκε τόσο πολύ που είπε: «Αυτός εδώ θα πρέπει να είχε κάνει χρήση ηρωίνης, μόνο κάποιος που παίρνει ηρωίνη θα έκανε κάτι τέτοιο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.