Ειδησεογραφικό site

Αυτά είναι τα μηνύματα του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ με τα Wikileaks

79

Απευθείας επικοινωνία με τα Wikileaks είχε ο μεγαλύτερος γιος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. Μέσω twitter, οι δύο πλευρές προχώρησαν σε ανταλλαγή μηνυμάτων, στην κορύφωση της περσινής προεκλογικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με τα μηνύματα που διέρρευσαν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 20ης Σεπτεμβρίου 2016, τα Wikileaks ήρθαν σε επικοινωνία με τον νεώτερο Τραμπ, με θέμα μια σελίδα εχθρική προς τον πατέρα του, τότε υποψήφιο. Ένα μήνα νωρίτερα, οι New York Times δημοσίευσαν εκτίμηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία βρίσκονταν πίσω από την υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. Τον Οκτώβριο, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες “χάκαραν” την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα. Το υλικό της υποκλοπής φέρεται ότι διατέθηκε από τους Ρώσους στο Wikileaks, για να δει το φως της δημοσιότητας.

Στην αντεπίθεση ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ

Πάντως, ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ, δημοσιοποίησε την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων που είχε με τον λογαριασμό των WikiLeaks στο Twitter, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016, μεταδίδει το CNN.

Σε μήνυμά του στο twitter, απάντησε σε δημοσίευμα του περιοδικού “The Atlantic”.

“Αυτή είναι η συνολική σειρά των μηνυμάτων της επικοινωνίας που είχα με τον λογαριασμό (@wikiLeaks). Πρόκειται για (τον τεράστιο αριθμό των 3 μηνυμάτων) τα οποία, μία από τις επιτροπές του Κογκρέσου διάλεξε επιλεκτικά να διαρρεύσει. Πόσο ειρωνικό!”

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Here is the entire chain of messages with @wikileaks (with my whopping 3 responses) which one of the congressional committees has chosen to selectively leak. How ironic! 1/3

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται πηγές με γνώση των εξελίξεων, ο υιός Τραμπ ρωτήθηκε για τα έγγραφα κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, κεκλεισμένων των θυρών. Παρά το γεγονός, ότι οι αναρτήσεις του στην επικοινωνία του με τα WikiLeaks είναι μονόπλευρες σύμφωνα με το δημοσίευμα του “The Atlantic,” τα μηνύματα παραδόθηκαν από τους δικηγόρους του Τραμπ Τζούνιορ στο Κογκρέσο.

“Θα ήταν καλό να σχολιάσετε την ιστορία”

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ απάντησε σε δύο μηνύματα που του είχαν στείλει τα WikiLeaks, με ημερομηνίες αποστολής 21 Σεπτεμβρίου 2016 και 3 Οκτωβρίου 2016.

Στην δεύτερη επικοινωνία, το μήνυμα που έστειλε ο λογαριασμός του WikiLeaks στο Twitter προς τον Τραμπ Τζούνιορ, έλεγε: “Χαίρετε, θα είναι καλό αν εσείς μπορείτε να σχολιάσετε ή να προωθήσετε την ακόλουθη ιστορία.” Στην συνέχεια, υπήρχε ένας ηλεκτρονικός σύνδεσμος που οδηγούσε σε μία δήλωση της Χίλαρι Κλίντον, η οποία πρότεινε την διεξαγωγή μιας επίθεσης με μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) κατά του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, σύμφωνα πάντοτε με το υλικό που δημοσιοποίησε ο Τραμπ Τζούνιορ.

“Το έκανα ήδη αυτό, νωρίτερα σήμερα,” απάντησε ο ίδιος, για να συμπληρώσει: “Είναι εκπληκτικό το τι μπορεί να σκεφτεί η ίδια,” συμπλήρωσε. Στην συνέχεια, προσπάθησε να δει κάτι σχετικό με “την διαρροή μιας Τετάρτης.” “Τι κρύβεται πίσω από αυτή την διαρροή της Τετάρτης για την οποία διαβάζω;” έγραψε ο ίδιος, σύμφωνα με το περιοδικό “The Atlantic.”

Τα σχόλια είναι κλειστά.