Ειδησεογραφικό site

Άδωνις: Ο Τσίπρας άνοιξε το Σκοπιανό γιατί θέλει νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ

69

«Είπα, πριν καν ξεκινήσει η ιστορία με τα Σκόπια, ότι ο Τσίπρας θα κάνει ακριβώς αυτό, θα ανοίξει το ζήτημα, με σκοπό, όχι να λύσει το ίδιο το ζήτημα, γιατί δεν θέλει να λύνει ζητήματα για την Ελλάδα», δήλωσε μιλώντας στο Atlas TV Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας:

«Ο Τσίπρας που δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά μόνο για τον εαυτό του, αποφάσισε να ανοίξει το θέμα. Τι θα κάνει, σου λέει, η Νέα Δημοκρατία; Θα πει «ναι» στη σύνθετη ονομασία, θα αφήσει τον Καμμένο να το παίζει μακεδονομάχος, θα ανέβει δημοσκοπικά, θα χάσει ο Μητσοτάκης κάποιες μονάδες και θα ξαναμπεί ο Καμμένος στη Βουλή. Αυτό το σχέδιο όμως δεν βγαίνει, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν «τσίμπησε», ο Μητσοτάκης το κατάλαβε αμέσως. […] Ο Τσίπρας θέλει να δημιουργηθεί νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, αλλά δεν πιστεύω ότι ο Φραγκούλης ήταν «όργανο» του Τσίπρα.»

Στο ερώτημα αν υπάρχει χώρος να δημιουργηθεί ένα καινούριο δεξιό κόμμα ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά:

«Εγώ ισχυρίζομαι «όχι», γιατί 1ον δεν είμαι καθόλου βέβαιος, ότι μία προσωπικότητα όπως ο κ. Φραγκούλης θα συνεργήσει σε κάτι τέτοιο, γιατί ο Τσίπρας σε κάθε ψηφοφόρο της δεξιάς, είναι πολιτικά «τοξικός». Ποιος δεξιός ψηφοφόρος θα πήγαινε να ψηφίσει ένα ενδιάμεσο κόμμα, ρισκάροντας να μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία; Κατά τη γνώμη μου, κανένας. Ο μόνος που μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρά το ότι ο ίδιος είναι κεντροδεξιός, εκφράζει με πολύ μεγάλη άνεση και το δεξιό κομμάτι της ΝΔ.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται να πάει πιο δεξιά, γιατί εκεί που την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μια χαρά, εκφράζει και αυτό το κομμάτι.
»

Τα σχόλια είναι κλειστά.