Ειδησεογραφικό site

5,2 Ρίχτερ λαχτάρησαν το πρωί την Κρήτη

51

Σεισμός 5,2 βαθών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη. Έγινε αισθητός σε όλο το νησί και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου. Εκτός από το μέγεθος άλλαξε και το εστιακό βάθος του σεισμού. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί. Παπαδόπουλος: Μάλλον ήταν ο κύριος σεισμός.
Ο Εγκέλαδος «ξύπνησε» την Κρήτη! Λίγα δευτερόλεπτα πριν τα ρολόγια δείξουν 07:40 το πρωί της Τετάρτης (31.07.2019) σημειώθηκε σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
Αρχικά ο σεισμός είχε «μετρηθεί» σε 5,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 170 χιλιόμετρα και επίκεντρο 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.
Στη συνέχεια όμως, εκτός από το μέγεθος του σεισμού, άλλαξε και το εστιακό του βάθος, καθώς σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ήταν 66,1 χιλιόμετρα, αλλά και το επίκεντρο, που πλέον εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Ηρακλείου
Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη αλλά και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου. Ήταν όμως μικρής διάρκειας, που η δόνηση κράτησε 5 με 6 δευτερόλεπτα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη

Τα σχόλια είναι κλειστά.