Ειδησεογραφικό site

Ανάκριση Σαμαρά στο καφενείο της Βουλής – Το «Καρφί» ήταν εκεί

107

vouli“Το τριήμερο θα πάει καλά» είπε ο Πρωθυπουργός το πρωί της Δευτέρας, πίνοντας τον καφέ του – γαλλικό  με γάλα- στο καφενείο της Βουλής , αμέσως μετά το Αγιασμό για την έναρξη της νέας συνόδου. «Παρασκευή μεσάνυχτα θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης». Περιστοιχισμένος από τους βουλευτές  Φωτεινή Αραμπατζή, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ηλία Βλαχογιάννη, Γιάννη Μιχελάκη, Ιορδάνη Τζαμτζή και άλλους, παράγγειλε καφέ που , καθώς του το σέρβιρε η Ρούλα του καφενείο,  χύθηκε για να αναφωνήσουν όλοι «γούρι- γούρι!». Και άρχισε ο… κοινοβουλευτικός έλεγχος:

-Πρόεδρε, έχει ο Γιούνκερ πακέτο για το Νότο;

Σαμαράς: Το πακέτο Γιούνκερ θα φτάσει τα 300 δις, αλλά για όλες τις χώρες.

–         Πρόεδρε, με τον ΕΝΦΙΑ πάθαμε ζημιά…

–         Σαμαράς: Τα νέα εκκαθαριστικά έχουν σαφώς μειωμένα ποσά…

–         Πρόεδρε, οι συντάξεις των αγροτών που γεννήθηκαν πριν το 1948 πρέπει να καταβληθούν την 1 Ιανουαρίου του 2015 και όχι τον Ιούλιο του 2015, γιατί…

–         Σαμαράς: Δεν το ξέρω… Θα πάρω τώρα τον Σταϊκούρα να το δει…

Βλέποντας ένα δημοσιογράφο της ΝΕΡΙΤ που κάνει ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ τον πείραξε:

Σαμαράς: Τα λες μονόπαντα…

–         Μονόπαντα; Γιατί;

Καθώς προχωρούσε η κουβέντα και κατέφθαναν και άλλοι Νεοδημοκράτες, το καφενείο γέμισε ασφυκτικά,  με την ατμόσφαιρα να έχει επιβαρυνθεί, γεγονός που δημιούργησε ένα αίσθημα δυσφορίας στο Πρωθυπουργό.

Σαμαράς:Τι ζέστη είναι αυτή; Δεν υπάρχει κλιματισμός;

Ο παρακαθήμενος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αθανάσιος Μπούρας έσπευσε να ζητήσει από ένα σερβιτόρο να ανοίξει ένα παράθυρο,  οπότε ένας καρφο- δημοσιογράφος είπε στον Πρωθυπουργό:

–         Λόγω περικοπών δεν υπάρχει άλλος κλιματισμός…

Ο Πρωθυπουργός γέλασε… και συνέχισε να πίνει τον καφέ του απαντώντας στο πλεόνασμα ερωτήσεων των επαρχιωτών κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι μόλις είχαν έλθει από τις περιφέρειές τους, όπου άκουσαν τα μύρια όσα για τον ΕΝΦΙΑ…

Υπομονή, μέχρι το… επόμενο καφενείο…

Κ.Μ.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

 
Υπάλληλος της Βουλής, η οποία εργάζεται στο γραφείο Διεθνών Σχέσεων, λιποθύμησε ενώ παρακολουθούσε τη διαδικασία από τα θεωρεία των αξιωματούχων. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας έσπευσε στα θεωρεία και πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στην υπάλληλο.Κατά τη διάρκεια του αγιασμού, πρώτος πλησίασε τον Αρχιεπίσκοπο για να προσκυνήσει και να φιλήσει τον σταυρό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ακολούθησε το προεδρείο της Βουλής με πρώτο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.Σειρά στο προσκύνημα πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έφυγε από τη θέση του για να πάει στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.Αντιθέτως, ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια του αγιασμού παρέμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και χαμηλωμένο το κεφάλι δεν κουνήθηκε, περιμένοντας τον Αρχιεπίσκοπο να περάσει από μπροστά του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προσπαθήσει να… του φάει τη θέση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και να προσκυνήσει πρώτος, αλλά ο Ιερώνυμος κράτησε αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας δεν ασπάστηκε το σταυρό, αλλά αρκέστηκε να σκύψει.Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν πέρασε μπροστά από τα έδρανα όπου κάθονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.Από τον αγιασμό έλειπαν τουλάχιστον 100 βουλευτές, ενώ από τους συνολικά 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες ήταν περίπου οι 40.Το παρών πάντως έδωσαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (εκτός του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου). Από τον αγιασμό απουσίαζε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.