Ειδησεογραφικό site

24ωρο μπλακάουτ: Χάος στους δρόμους από το «χειρόφρενο» σε Ηλεκτρικό και Μετρό

31

Ημέρα ταλαιπωρίας για τους οδηγούς: Χωρίς Ηλεκτρικό, Μετρό η Αττική – Και χωρίς Τραμ 10:00 με 14:00 – Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» παρατηρείται από νωρίς το πρωί σήμερα στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας, καθώς  οι εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό και Μετρό προκήρυξαν 24ωρη απεργία ενάντια στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί πρέπει να εξοπλιστούν με μεγάλη υπομονή στη Λ. Κηφισού (από παραλιακή έως Αθηνών -άνοδος), Λ. Κηφισού (από Αθηνών έως παραλιακή-κάθοδος), στην Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος) και στην Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος).

Ακινητοποιημένα τα οχήματα και σε Αχαρνών, Μεσογείων και Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη ), Συγγρού, Ηλιούπολη και Ποσειδώνος, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά.

Την ίδια ώρα και οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00.

Ακινητοποιημένος θα είναι και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου).

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, τον Σύλλογο Εργαζομένων Τραμ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ, «το καταστροφικό ξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το «Ελληνικό», βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

»Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων.

»Σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική εντάσσεται και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στη ΣΤΑ.ΣΥ με την υπονόμευση των διαδικασιών υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που γίνεται με τις πρακτικές κωλυσιεργίας του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, με την ανοχή, αν όχι με τις οδηγίες, της κυβέρνησης.

»Τα καταστροφικά σχέδια δεν θα περάσουν! Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα αντισταθούμε! Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους! Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!» αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερή τροχιάς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.