Ειδησεογραφικό site

Χρυσοχοΐδης: «Δεν αμφισβητώ τον Βενιζέλο»

39

Προσπάθεια να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσής του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταβάλλει ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σφοδρή σύγκρουσή τους την Τετάρτη στον κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. «Δεν αμφισβήτησα και δεν αμφισβητώ τον Ευάγγελο Βενιζέλο» διαβεβαίωσε (μιλώντας στο Action 24), ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ». Πρόσθεσε δε ότι τα ζητήματα αυτά δεν απασχολούν ούτε τον κόσμο, ούτε τον ίδιο, και μια τέτοια συζήτηση δεν έχει καμία αξία.

Δήλωσε μάλιστα… αλληλέγγυος στον κ. Βενιζέλο ως προς τον στόχο να μην συρρικνωθεί περαιτέρω το κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια παράταξη που την έχει ανάγκη η χώρα. Επεσήμανε βέβαια ότι έχουν γίνει λάθη και έχουν καλλιεργηθεί λανθασμένες αντιλήψεις κατά το παρελθόν και πρέπει όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ να εξετάσουν αυτά τα ζητήματα και να βρεθεί τρόπος ανάταξης του κόμματος.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία των αντιπαραθέσεων στην ΚΟ λέγοντας ότι «κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αυτών στόχος είναι να συζητηθεί τι έχει γίνει, πώς θα προχωρήσει η ΚΟ, τι δεν έχει γίνει πολύ καλά και τι μπορεί να γίνει καλύτερα». Και εξήγησε: «Ένα στέλεχος δικαιούται και υποχρεούται να θέσει τα ζητήματα μέσα στα όργανα και εκεί ανταλλάσσονται απόψεις και γίνεται κουβέντα, πολλές φορές και ιδιαίτερα έντονη. Όταν καλούμε τις άλλες δυνάμεις να συζητήσουν μαζί μας, δεν γίνεται να μην συζητάμε μεταξύ μας».

Αναφερόμενος στην πρόταση του Σπύρου Λυκούδη για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού εξέφρασε την αντίθεσή του. «Υπάρχει μια κυβέρνηση που έχει τετραετή εντολή. Δεν τα καταλαβαίνω τα περί κυβερνήσεων ειδικού σκοπού και εθνικής ενότητας. Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Αν αυτή η κυβέρνηση δώσει το μήνυμα ότι προχωράμε τις αλλαγές, ότι δεν κάνουμε πίσω, μπορεί να πάει μέχρι το τέλος της τετραετίας».

Εξηγώντας, η δική του πρόταση περί επίσπευσης των εκλογών, σημείωσε ότι αφορά στο να αξιοποιηθεί η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ως αφορμή για μια συζήτηση που θα μπορούσε να καταλήξει και σε μια συμφωνία για επίσπευση κατά πχ έξι μήνες των εκλογών, προκειμένου να γίνουν είτε στα τέλη Δεκεμβρίου 2015 ή αρχές 2016.

Όσο για το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Υποδομών εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να είναι ένα πρόσωπο ενωτικό, αξιόπιστο που θα μπορεί να εκπροσωπεί τις αλλαγές που προχωρά η κυβέρνηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.