Ειδησεογραφικό site

Χρυσοθήρες «σκάβουν» Φέρες και Τρίκαλα, με… άδεια της αστυνομίας!

127

Με την ελπίδα να ξεκολλήσουν μια για πάντα από το τέλμα της οικονομικής κρίσης, ξεκινούν το… «κυνήγι» χαμένων θησαυρών κάποιοι επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Και στις δυο περιπτώσεις, έχουν εξασφαλίσει νόμιμες άδειες και παρακολουθούνται στενά από τις αρμόδιες αρχές.

Στις Φέρες του Έβρου, οι χρυσοθήρες είναι τέσσερις φίλοι από την Ξάνθη που έχουν πληροφορίες ότι στο κτίριο όπου παλιότερα στεγαζόταν το Αστυνομικό Τμήμα της κωμόπολης υπάρχουν κρυμμένες λίρες και άλλα τιμαλφή! Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης τους παραχώρησε άδεια για δύο ημέρες, σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν από την Κτηματική Υπηρεσία Έβρου με αυστηρό ωράριο (8:00-15:30), που μπορεί να παραταθεί μόνο αν βρεθεί ο θησαυρός ο οποίος θα καταμετρηθεί από ειδική επιτροπή και θα κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τις εργασίες των χρυσοθήρων θα παρακολουθούν πέντε δημόσιοι υπάλληλοι και, αν βρεθούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, θα παραδοθούν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και η ανασκαφή θα διακοπεί αμέσως.

Εξ άλλου, στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων «μυρίστηκε» έναν θαμμένο θησαυρό από χρυσές λίρες ένας επίδοξος χρυσοθήρας από τη Θεσσαλονίκη, που ζήτησε την χορήγηση άδειας για να σκάψει κάτω από δρόμο! Ήδη ήρθε σε επαφή με τον Δήμο Τρικκαίων επισημαίνοντας ότι διαθέτει πληροφορίες και χάρτη για το ακριβές σημείο και η αίτησή του θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με την επισήμανση ότι θα διαθέσει στο Δήμο το 35% του θησαυρού που θα ανακαλύψει!

Τα σχόλια είναι κλειστά.