Ειδησεογραφικό site

Χιούγκο Ντίξον για Τσίπρα: Να μην νίψει τα χέρια του σαν Πόντιος Πιλάτος

37

 

Την ανάγκη να αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας τις ευθύνες του σχετικά με την υλοποίηση του 3ου μνημονίου υπογραμμίζει με σειρά αναρτήσεων του στο Twitter o Hugo Dixon, εάν βέβαια ισχύσει το σενάριο της νίκης του κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές.

«Δεν πρέπει να επιτραπεί στον Τσίπρα να αποφύγει την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης εάν το κόμμα του συγκεντρώσει τους περισσότερους ψήφους στις εκλογές» αναφέρει ο γνωστός αρθρογράφος στην πρώτη του ανάρτηση.

Και εξηγεί: «Εάν ισχύσει αυτό το σενάριο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να απορρίψουν το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας με επικεφαλής κάποιον τεχνοκράτη ή άλλο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δραγασάκης».

Κατά την άποψη του δημοσιογράφου, «ο Τσίπρας υπέγραψε ένα μνημόνιο και έτσι, εάν νικήσει τις εκλογές θα πρέπει να ηγηθεί της εφαρμογής του». Δεν πρέπει να «νίψει τας χείρας του» σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος.

Ο αρθρογράφος αναφέρει επίσης ότι, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συμφωνήσουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση με επικεφαλής τον Τσίπρα μόνο υπό τον όρο ότι θα δεσμευτεί να εφαρμόσει το μνημόνιο με αποφασιστικότητα.

«Ο Τσίπρας μπορεί να αρνηθεί να ηγηθεί ενός τέτοιοι συνασπισμού, οδηγώντας τη χώρα για τρίτη φορά σε εκλογές. Τότε όμως θα είναι αυτός υπεύθυνος για το χάος που θα επακολουθήσει», καταλήγει ο Dixon.


Τα σχόλια είναι κλειστά.