Ειδησεογραφικό site

Χιλιάδες αρχαία νομίσματα και όπλα στο Ρέθυμνο

88

Ιδιαίτερα σοβαρή χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη ενός 59χρονου στο Ρέθυμνο, ο οποίος είχε στην κατοχή του χιλιάδες αρχαία νομίσματα αλλά και οπλοστάσιο.

Για την έρευνα στο σπίτι του υπόπτου σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, χρειάστηκε να κληθούν κλιμάκια του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφαλείας Αττικής και αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, οι οποίοι έμειναν έκθαμβοι όταν αντίκρισαν τη «συλλογή» με τα 5.799 νομίσματα που διέθετε ο 59χρονος.

Η έρευνα επικεντρώνεται στον εντοπισμό του σημείου από το οποίο προήλθαν τα νομίσματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων, αλλά και στο ενδεχόμενο ο 59χρονος να διαθέτει συνεργούς. Στο σπίτι του κατασχέθηκε και παράνομος οπλισμός που αποτελούνταν από ένα πιστόλι με το γεμιστήρα του, δύο περίστροφα, 23 φυσίγγια και δύο μαχαίρια και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου στον οποίο οδηγήθηκε του άσκησε δίωξη και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.