Ειδησεογραφικό site

Χαρδούβελης: Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές-Θα εξαλειφθούν, σταδιακά, τα έκτακτα φορολογικά μέτρα

44

Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός Ελλάδος, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες, τούς κάλεσε να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις, ενώ μιλώντας προς τον πολιτικό κόσμο ζήτησε να επιδείξει σύμπνοια γιατί, όπως προειδοποίησε, «στο τέλος ότι το λογαριασμό τον πληρώνουμε εμείς και κανείς άλλος».

«Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές και να μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «η κρίση πρέπει να αρχίσει μας ενώνει και όχι να μας διχάζει».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «σταδιακά θα εξαλείφονται τα έκτακτα μέτρα. Θα προβούμε σε κρίσιμες αλλαγές στην φορολογική πολιτική και την φορολογική διοίκηση. Έτσι θα αποκαταστήσουμε αδικίες προς όφελος των αδύναμων ομάδων».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «η Ελλάδα εφάρμοσε ένα συλλεκτικό πρόγραμμα για να εξαλείψει τις μακροχρόνιες παθογένειες της οι οποίες ήταν και οι αιτίες της κρίσης» και πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα είναι στο τέλος του και από εδώ και πέρα θα εμφανιστεί ένα ξεκάθαρο τοπίο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «με στοχευμένες εφαρμογές κατάφερε η χώρα να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα» και εξέφρασε την άποψη ότι «το πρόγραμμα έβαλε τα θεμέλια για συνεχίζουμε να χτίζουμε για το μέλλον. Θα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε λελογισμένη δημοσιονομική πολιτική»

Σχετικά με το μέλλον, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι το 2014 θα είναι το πρώτο έτος που η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη, αλλά, όπως τόνισε, αυτό δεν αποτελεί από μόνο του λόγο για επανάπαυση. «Θα πρέπει η ελληνική οικονομία να μπορέσει το 2015 να αυξήσει την απασχόληση και να ενισχύσει τις προσδοκίες των πολιτών και να αυξήσει τις εξαγωγές και τις επενδύσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι πρέπει «να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει το θέμα των αποκρατικοποιήσεων διότι όπως ανέφερε «εκείνοι που αγοράζουν ενισχύουν την αγορά εργασίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.