Ειδησεογραφικό site

«Χέρι» και στα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ: 60 εκατ. μεταφέρονται στην ΤτΕ

23

Χέρι και στα διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ βάζει η κυβέρνηση, μεταφέροντας στην Τράπεζα της Ελλάδος 60 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Την απόφαση για την μεταφορά των κονδυλίων πήρε χθες το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, τα διαθέσιμα της οποίας στο τέλος Μαρτίου ανέρχονταν σε 243 εκατ. ευρώ.

Με βάση την απόφαση που ελήφθη κατόπιν αιτήματος του βασικού μετόχου στο ταμείο της ΕΥΔΑΠ θα παραμείνουν ταμειακά διαθέσιμα που ισοδυναμούν με τις ανάγκες ενός μηνός.

Το ποσό αυτό είναι άμεσα διαθέσιμο και τοποθετείται σε τρεχούμενο λογαριασμό-overnight. Το υπόλοιπο ποσό, καθώς και τα τυχόν πλεονάσματα που προκύπτουν από τις ημερήσιες εισπράξεις, θα διοχετευτούν ως εξής:

-Το 60% των διαθεσίμων, σε πέντε τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Αττικής) και σε προθεσμιακές καταθέσεις μέχρι ενός μήνα. Στα τραπεζικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται η ΕΥΔΑΠ προστίθεται και η Τράπεζα της Ελλάδος.

-Το 40% των διαθεσίμων σε προθεσμιακούς λογαριασμούς δύο τραπεζικών ιδρυμάτων ανάλογα με το επιτόκιο που θα προσφέρουν και για διάστημα έως έξι μηνών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.