Ειδησεογραφικό site

Φώφη Γεννηματά: Χρειαζόμαστε εθνικό χρόνο και συναίνεση

71

Τη στήριξη και την ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε από το βήμα της Βουλής η Αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώφη Γεννηματά, η οποία υπογράμμισε ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, μας προφυλάκισαν και μας είπαν προδότες» και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε να υλοποιεί πολιτικές που ήταν όλοι αντίθετοι. Αλλά, τελικά, η χώρα κατάφερε και πήρε ένα μεγάλο δάνειο και πέτυχε αναδιάρθρωση του χρέους». «Το ΠΑΣΟΚ δέχεται ένα μεγάλο πολιτικό κόστος που δεν του αξίζει. Είμαστε περήφανοι για το κόμμα μας», τόνισε και υπογράμμισε ότι «δεν ξεχάσαμε, όμως, ούτε τα Ζάππεια, ούτε την κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία. Τα αφήσαμε όλα για το κοινό καλό».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στα βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας, αλλά παραδέχτηκε ότι η κατάσταση δεν είναι τέλεια και πως χρειάζονται ακόμα πολλά. «Χρειαζόμαστε πρώτα από όλα χρόνο. Χρειαζόμαστε εθνικό χρόνο και συναίνεση. Αυτή η στάση της απαξίωσης πόσο ωφελεί τον άνεργο, τη χώρα, τον μικρομεσαίο»; Επίσης, επεσήμανε ότι «αγωνιζόμαστε μήνες τώρα για πετύχουμε τη ρύθμιση των οφειλών και τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια».

«Η χώρα έπρεπε να κρατηθεί όρθια και κρατήθηκε» ανέφερε και πρόσθεσε «θέλω να τονίσω ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες, δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε και να πετάξουμε στον καλάθι των αχρήστων τις θυσίες του λαού. Να εφαρμόσουμε ένα παραγωγικό μοντέλο για ενίσχυση των μικρομεσαίων». «Τώρα θέλουμε χρόνο. Από το ΠΑΣΟΚ δηλώνουμε παρόντες σε αυτή την προσπάθεια», κατέληξε η κ. Γεννηματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.