Ειδησεογραφικό site

Φυλακισμένοι με selfies «χορταράκι» και Facebook!

60

Σε καλοκαιρινή κατασκήνωση φαίνεται είχε μετατραπεί φυλακή στη Μασσαλία αν κρίνει κανείς από τις περισσότερες από 100 selfies κρατουμένων που δημοσιεύθηκαν στο Facebook με χρήματα, ναρκωτικά ή κινητά τηλέφωνα.

Η δημοσίευση των φωτογραφιών αποτελεί πλέον αντικείμενο έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο αυτό κατέστη δυνατόν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενώ οι αρχές προσπαθούν να ανακαλύψουν πώς κρατούμενοι βρέθηκαν με αυτά τα αντικείμενα στην κατοχή τους.

Σε μια από τις φωτογραφίες κρατούμενος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του ποζάρει με ένα πάκο 50Ε ενώ σε μια δεύτερη, ένας φυλακισμένος εμφανίζεται να παίζει με κινητό τηλέφωνο την ώρα που ένας τρίτος ποζάρει με κάνναβη απλωμένη επάνω σε τραπέζι.

Η σελίδα MDR o Baumettes πρόλαβε να συγκεντρώσει πάνω από 5.000 like πριν απενεργοποιηθεί όταν εντοπίστηκε το περιεχόμενό της.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών σωφρονιστικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν έφοδο σε πέντε κελιά που ταυτοποιήθηκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα και ένα USB stick.

Εκπρόσωποί τους καταγγέλλουν ότι τέτοια φαινόμενα οφείλονται στις ελλείψεις προσωπικού που έχουν μετατρέψει την αναλογία κρατουμένων προς σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο 130 προς 1.

foto-filaki-galia2

foto-filaki-galia3

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.