Ειδησεογραφικό site

Κάνει δύσκολη τη ζωή ακόμα και σε αστυνομικούς – Η Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει σε άνδρες των ΜΑΤ, να πάνε σε τουαλέτες του Κοινοβουλίου – Κύκλοι της Προέδρου: Γίνονται έλεγχοι σε όλους

1.128

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία που έκανε στον ΑΝΤ1 συνδικαλιστής αστυνομικών των ΜΑΤ για το «νέο επεισόδιο» της …βεντέτας που φαίνεται πως έχει ανοίξει μαζί τους η Πρόεδρος της Βουλής, μετά από το γνωστό περιστατικό με τον επικεφαλής των μέτρων τάξης και το «μπλόκο» σε διαδηλωτές, το οποίο εκτυλίχθηκε προ ολίγων ημερών.

Ο Δημοσθένης Πάκος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, δηλώνει στον ΑΝΤ1 ότι με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής απαγορεύθηκε το Σάββατο η είσοδος στο κτήριο του Κοινοβουλίου σε άνδρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Καραϊβάζ, αμέσως μετά την απόπειρα των ανδρών των ΜΑΤ, η οποία προσέκρουσε στην «διαταγή» της Προέδρου της Βουλής η οποία φέρεται να «ενοχλήθηκε» από την …κυκλοφορία τους στο προαύλιο και τον εσωτερικό χώρο του Κοινοβουλίου, επιχείρησαν να τους μιμηθούν για να ικανοποιήσουν την φυσική τους ανάγκη δύο αστυνομικοί.

Ο ένας εξ αυτών ήταν ένστολος και ο άλλος με πολιτικά, με αποτέλεσμα ο φρουρός στην είσοδο της Βουλής, που αναγκάζεται πλέον βάσει των νέων δεδομένων να κάνει «face control» στους συναδέλφους του, να απαγορεύσει στον ένστολο άνδρα την είσοδο στο κτήριο του Κοινοβουλίου, την ώρα που ο αστυνομικός της Ασφάλειας με την πολιτική περιβολή, δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει στο κτήριο και να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Καραϊβάζ «αυτά που ακούσαμε να καταγγέλλει στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο αστυνομικός, σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με την ιδεολογική συγκρότηση κάποιου που τάσσεται αναφανδόν υπέρ της ανοχής στην όποια διαφορετικότητα», ενώ όπως συμπλήρωσε οι αστυνομικοί αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας «για τον ρατσισμό και το bullying που», όπως καταγγέλλουν «ασκείται στο ένστολο προσωπικό, από έναν θεσμικό Πολιτειακό παράγοντα που επιλέχτηκε να προεδρεύει στον «ναό της Δημοκρατίας».

Δεν μπορεί κάποιος που φορά στολή και κρατά όπλο να θεωρείται αυτομάτως αστυνομικός, τονίζουν κύκλοι της Ζωής Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας το πρόσφατο επεισόδιο.

Το πρωτόκολλο ασφαλείας επικαλούνται κύκλοι της προέδρου της Βουλής προκειμένου να απαντήσουν στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες αναφορικά με αντιδράσεις αστυνομικών συνδικαλιστών που υποστηρίζουν πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου τους απαγόρευσε την είσοδο στο κοινοβούλιο.

«Δεν ζητήθηκε τίποτα περισσότερο από το να γίνει ο τυπικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας που τηρείται σε όλα τα δημόσια κτήρια», αναφέρουν οι συνεργάτες της προέδρου προκειμένου να εξηγήσουν για ποιο λόγο, ακόμα και άνδρες των ΜΑΤ, θα υφίστανται εξονυχιστικούς ελέγχους κατά την είσοδό τους στην Βουλή.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατό επειδή κάποιος φοράει στολή και κουβαλάει όπλο να θεωρείται αυτομάτως ότι είναι αστυνομικός και να μην του γίνεται έλεγχος. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αναφορά των ίδιων κύκλων πως στο παρελθόν η αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς κακοποιούς δείχνοντας ότι στη Βουλή είναι διάχυτος ο φόβος τρομοκρατικού χτυπήματος.

Σωστά αυτά που λένε οι κύκλοι της Βουλής ( όλοι έχουν και από έναν κύκλο) Δεν μας είπαν όμως, οι κύκλοι, ότι η κυρία Πρόεδρος, έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους, ότι η Βουλή θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες. Όταν μπήκαν στο προαύλιο κάποιοι μπαχαλάκιδες, γιατί δεν τους ζητήθηκε ταυτότητα κύριοι κύκλοι;

Φαινόμενο «Ζωή»: Το μαύρο… άσπρο (και ενίοτε φούξια)! Τι έγραψε το «Καρφί»

Του Δημήτρη Νικολάου

Λέγεται ότι η περίφημη αθηναϊκή δημοκρατία άντεξε τόσο λίγο (ούτε 50 χρόνια) επειδή τον οραματιστή Περικλή διαδέχτηκαν λαοπλάνοι ρήτορες, που έκαναν το μαύρο άσπρο και το ψέμα αλήθεια, φιλόδοξοι ηγετίσκοι, που χρησιμοποίησαν την τέχνη του λόγου και τις δυνατότητες που παρείχε το δημοκρατικό πολίτευμα για να γίνουν δημοφιλείς, να αναρριχηθούν στα αξιώματα και τελικά να οδηγήσουν την ηγεμονική Αθήνα στην παρακμή και στον όλεθρο. Δεν είμαστε ιστορικοί για να υποστηρίξουμε ότι αυτός ήταν ο μόνος λόγος κατάρρευσης της αθηναϊκής δημοκρατίας, γνωρίζουμε όμως ότι… η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μια εξαιρετική ρήτορας και κατέχει άριστα όλα τα «παραθυράκια» της σύγχρονης δημοκρατίας μας…

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν πήρε ποτέ ελαφρά τη ζωή της: ούτε τις σπουδές της, ούτε τις δικαστικές υποθέσεις που ανέλαβε, ούτε την πολιτική της καριέρα, ούτε βέβαια την προσωπική της ζωή (χρειάστηκαν δέκα χρόνια σχέσης για να καταλήξει στον γάμο). Κόρη του μεγαλο-δικηγόρου και παλαιού προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου και της μαχητικής δημοσιογράφου/συνδικαλίστριας Λίνας Αλεξίου, η Ζωή μπήκε στην αρένα της… ζωής, όχι για να επιβιώσει αλλά για να διακριθεί. Με γερές βάσεις και τεράστια αυτοπεποίθηση, στόχευε πάντα και μόνο στην κορυφή. Τίποτε λιγότερο από τη νίκη δεν της ήταν αποδεκτό και κανένας στόχος, όσο ουτοπικός κι αν φαινόταν, δεν τη σταμάτησε από το να τον διεκδικήσει, όπως έκανε με τη… μήνυση εναντίον της Αγγλίας για αδικήματα στο Ιράκ το 2003 ή, όπως κάνει τώρα, με τη σύσταση μιας επιτροπής από «εναλλακτικούς οικονομολόγους» (κάποιοι τους είπαν υποτιμητικά «χίπις») για τη διαγραφή του χρέους της Ελλάδας…

ΝΟΜΙΜΟ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΗΘΙΚΟ;

Μεγάλο της όπλο, η άριστη γνώση των νόμων και των περιθωρίων που αφήνουν. Όπως λένε οι Άγγλοι, «μπορείς να… λυγίζεις όσο θέλεις τον νόμο, αρκεί να μην τον σπάσεις». Και η Ζωή γνωρίζει πώς να κάνει τον νόμο… πλαστελίνη. Πάρτε για παράδειγμα την περίφημη υπόθεση του «βιαστή των τουριστριών», για την οποία την κατηγορεί η αντιπολίτευση. Η Ζωή δεν έκανε τίποτα παράνομο για να υπερασπίσει τον πελάτη της. Απλώς τη μια φορά δήλωσε ασθενής, την άλλη ότι είχε άλλη υπόθεση την ίδια ημέρα και δεν προλάβαινε, την τρίτη ότι έπρεπε να βρίσκεται στο εξωτερικό, την τέταρτη κάτι άλλο… και από όλες αυτές τις αναβολές ο κατηγορούμενος για σειρά βιασμών έμενε ελεύθερος επί δέκα χρόνια με την ελπίδα ότι σε κάποια δίκη δεν θα μπορέσουν να έρθουν από το εξωτερικό οι τουρίστριες που τον κατήγγειλαν και, έτσι, θα αθωωθεί. Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σε αυτή την υπερασπιστική τακτική των αναβολών. Μόνο ηθικό θέμα υπάρχει…

POP ICON«ΖΩΗ»… Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Λένε ότι η αξία των ρούχων που φοράει μια τυχαία ημέρα θα μπορούσε να «στρώσει» το τραπέζι μιας πολύτεκνης οικογένειας για μήνες. Μπορεί να είναι έτσι, αλλά σίγουρα δεν έχει κλεμμένα τα λεφτά της… Είχε την τύχη να γεννηθεί σε ένα πλούσιο σπιτικό και ήταν ικανή να γίνει μια καλή δικηγόρος και να βγάζει πολλά χρήματα. Η Ζωή δεν υποδύθηκε ποτέ το «κορίτσι του λαού». Ο δικός της ρόλος είναι η «υπερασπίστρια του λαού»: εκείνη που θα κατέβει στον δρόμο και θα προστατεύσει τον αδαή κόσμο από πραγματικούς εχθρούς ή από εκείνους που θεωρεί εκείνη εχθρούς του. Είναι η εθελόντρια «διασώστης», η ατρόμητη δικηγόρος που θα πάει στα κάγκελα της ΕΡΤ και θα φωνάξει «ΒΟ-Η-ΘΕΙ-Α» (έτσι, συλλαβιστά), ακόμα κι αν δεν υπάρχει κανείς τριγύρω να την απειλεί, ώστε να «καταγραφεί στα πρακτικά» (στις τηλεοπτικές κάμερες, δηλαδή) ότι δέχεται επίθεση. Είναι η αυστηρή πρόεδρος της Βουλής που θα εξευτελίσει το «όργανο» επειδή δεν άφησε τους διαδηλωτές να μπουν στην Βουλή, ακόμα κι όταν εκείνοι δηλώνουν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να μπουν στη Βουλή και ότι ήθελαν απλώς να πάνε στο Μαξίμου… Η Ζωή ξέρει καλύτερα από εκείνους. Και επιτέλους, δεν μπορεί η αλήθεια να της χαλάσει μια ωραία σκηνή!

 Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Η καλύτερη άμυνα για τη Ζωή είναι η επίθεση, λεκτική και δικονομική. Για παράδειγμα, στο επεισόδιο με τον βενζινά απείλησε την αυτόπτη μάρτυρα ότι, αν δεν της παρέδιδε το υλικό που κατέγραψε με το κινητό της, θα την πήγαινε στη φυλακή, ενώ έβαλε την τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να αποφανθεί ότι ουδέποτε έγινε το περιστατικό και ότι η Ζωή είναι πάντα απλή και καταδεχτική όταν έρχεται στον τόπο τους… Στις εφημερίδες που ασχολήθηκαν με την υπόθεση του επιδόματος «ανήλικης θυγατέρας», το οποίο έπαιρνε η μητέρα της, έστειλε εξώδικα, προειδοποιώντας με αγωγές, ενώ στις λίγες συνεντεύξεις που παραχωρεί σε προσεκτικά επιλεγμένους δημοσιογράφους, σμιλεύει την εικόνα της γυναίκας που, παρά τις επιθέσεις που δέχεται, παραμένει ακλόνητη στις αρχές της. Η Ζωή γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται τη δημόσια εικόνα της και το έχει κάνει θαυμάσια μέχρι τώρα.

Ο ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Στην «ανάκριση Λάμπη Ταγματάρχη» η Ζωή προσπαθούσε επί δυόμισι ώρες να αποδείξει ότι δεν είναι κατάλληλος για τη θέση. Ήθελε να βρει κάπου να πιαστεί για να δικαιολογήσει την προειλημμένη απόφασή της να μην τον ψηφίσει. Εντόπισε ως λάθος του ακόμα και το γεγονός ότι στην προηγούμενη θητεία του δεν είχε προσλάβει μόνιμο υπάλληλο για να κουρδίζει το πιάνο της ορχήστρας μία φορά το τρίμηνο, αλλά προτίμησε να παίρνει έναν κουρδιστή με μεροκάματο, όποτε χρειαζόταν… Για την πρόεδρο της Βουλής δεν υπάρχουν πολλές απόψεις για τα πράγματα. Υπάρχει μία άποψη, η δική της, που είναι σωστή, και όλες οι άλλες, που είναι εξ ορισμού λάθος. Όλα είναι άσπρα ή μαύρα (και σε κάποιες, εορταστικές, περιπτώσεις φούξια). Όποιος είναι φίλος της, όπως οι συνδικαλιστές της πρώην ΕΡΤ, βρίσκονται υπό τη προστασία της. Όποιος δεν είναι φίλος της… μαύρο φίδι που τον έφαγε!

 zvh-1

 

«Δεν θέλω έναν πολιτικό να με κυβερνήσει. Θέλω μαζί με άλλους ανθρώπους να συμβάλω στη διακυβέρνηση» είχε πει στα 18 της χρόνια σε ένα τηλεοπτικό γκάλοπ. Ποιος είπε ότι τα όνειρα δεν βγαίνουν;

zvh-2

Δηλώνει φανατική πολέμιος των διαπλεκομένων και των μιντιαρχών. Οι κακές γλώσσες λένε ότι έχει «από μέσα πληροφόρηση», αφού ο πατέρας της υπήρξε επί χρόνια έμπιστος συνεργάτης της οικογένειας Αλαφούζου…

ΖΩΗ-3

Απορρίπτει κάθε ημέρα δεκάδες προσκλήσεις για συνεντεύξεις, καθώς θέλει να εμφανίζεται μόνο με τους δικούς της όρους: φιλικός δημοσιογράφος και όχι αντιπαράθεση με πολιτικό άλλου κόμματος.

ΖΩΗ-4

Άλλωστε με το κανάλι της Βουλής έχει πλέον το δικό της τηλεοπτικό βήμα. Οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να τη χορταίνουν κάθε ημέρα σε ποσότητες… Φιντέλ Κάστρο.

 ΖΩΗ-5

Στις συνεδριάσεις της Βουλής κάνει πάντα σχόλια (συνήθως ειρωνικά) για τις τοποθετήσεις των ομιλητών και θέλει να έχει την τελευταία κουβέντα, τεντώνοντας τα νεύρα αντιπάλων αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 ΖΩΗ-7

Ό,τι αρχίζει με λουλούδια δεν τελειώνει πάντα χαρούμενα. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης την είχε καλωσορίσει με ανθοδέσμη στην προεδρία της Βουλής και τώρα εύχεται τουλάχιστον να… την τσιμπήσουν τσουκνίδες!

 Λένε ότι ο Τσίπρας την έβαλε στην προεδρία της Βουλής για να μην του δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση. Πού να το φανταζόταν ότι από αυτή τη θέση θα έστηνε μια δική της συνιστώσα…

ΖΩΗ-8

«ΒΟ-Η-ΘΕΙ-Α» φώναζε θεατρικά η Ζωή στα κάγκελα της κλειστής ΕΡΤ με έναν τρόπο που έδειχνε ότι δεν είχε (ευτυχώς) χρειαστεί στη ζωή της να ζητήσει ποτέ πραγματικά βοήθεια…

 ZVH-9

Από τα κάγκελα της ΕΡΤ πάντως κέρδισε μια κολλητή φίλη, τη Ραχήλ Μακρή, που εδώ βλέπουμε να φωτογραφίζεται στο γαμήλιο πάρτι της Ζωής, μαζί με τον άλλο φίλο τους, τον Παν. Καλφαγιάννη της ΕΡΤ.

 ΖΩΗ-10

Ο σύζυγός της Απόστολος Μαντής είναι υποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού σε ποντοπόρα πλοία. Ο πατέρας του είναι συνταξιούχος καπετάνιος και η μητέρα του φτιάχνει εκκλησιαστικές εικόνες.

 ΖΩΗ-11

Τα Λουτρά Αιδηψού, όπου γνωρίστηκε και παντρεύτηκε πέρσι το Σεπτέμβριο το ζευγάρι, είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας της, εκεί που η Ζωή έκανε τις διακοπές της από μικρό παιδί…

ΖΩΗ-12

 Στον γάμο ο κόσμος είδε μια άλλη Ζωή: γελαστή, ευπροσήγορη, γήινη, ανθρώπινη, χωρίς να στάζει δηλητήριο και να είναι έτοιμη να βγάλει νύχια… Τι κρίμα που δεν έχουμε αυτή τη Ζωή συχνότερα…

Τα σχόλια είναι κλειστά.