Ειδησεογραφικό site

Φίλης: Αν έχουμε συμφωνία… Και σήμερα τονίζω το «αν»!

33

«Αν έχουμε συντόμως κατάληξη και το «αν» το τονίζω στη σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε, τότε θα επανέλθει και η διαδικασία κανονικής νομοθέτησης» ανέφερε ο κ. Νίκος Φίλης αναφορικά με τη διαπραγμάτευση επιβεβαιώνοντας πως σε αυτό το κρίσιμο και οριακό σημείο για τη συμφωνία… τα πάντα βρίσκονται στον αέρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα «η διαπραγμάτευση έχει εναλλαγές φάσεων και συναισθημάτων» ενώ υποστήριξε ότι η κατάργηση του μνημονίου δεν μπορεί να γίνει χωρίς ρύθμιση του χρέους.

«Η κατάργηση του μνημονίου δεν είναι αυτόματη. Το μνημόνιο επεβλήθη με μηχανισμό το χρέος. Αν το χρέος δεν αντιμετωπιστεί, τότε το μνημόνιο, όσα άρθρα κι αν καταθέσουμε για να το καταργήσουμε, θα είναι εδώ εν τοις πράγμασι. Αυτή τη μάχη δίδει σήμερα η κυβέρνηση και είναι μια σκληρή μάχη, η οποία έχει την κατανόηση και τη στήριξη του λαού. Μάχη ανακούφισης από τα μνημονιακά δεινά σε μια προοπτική ανασυγκρότησης της Οικονομίας μέσα από την αντιμετώπιση του βρόγχου του χρέους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.