Ειδησεογραφικό site

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Βουλή Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός

70

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός και ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος.

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα λάβουν μέρος στη συζήτηση και την ψηφοφορία στην Ολομέλεια επί της άρσης ασυλίας τους.

Οι κ.κ. Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός θα έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου.

«Είστε μία θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας, Με έχετε άδικα στις φυλακές. Είμαι αμετανόητος, εθνικιστής και χρυσαυγίτης και δεν θα με αλλάξετε». Με αυτή τη φράση, μεταξύ άλλων, απευθύνθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος μαζί με Παππά και Λαγό μεταφέρθηκαν σήμερα στο κοινοβούλιο από τον Κορυδαλλό όπου είναι προφυλακισμένοι.

Μιχαλολιάκος: Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και Χρυσαυγίτης

Μόλις μπήκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο κτήριο της Βουλής γύρω του έσπευσαν συγγενείς και υποστηρικτές του κόμματος που είχαν λάβει άδεια εισόδου. Μάλιστα του φώναξαν το σύνθημα: «Ακου αρχηγε και άκου το καλά, ξεφτίλισε το σύστημα για ακόμη μια φορά».

Την ώρα μάλιστα που η φρουρά της Βουλής πήγε κοντά του, ο Μιχαλολιάκος φώναζε: «Μην τολμήσει κανεις να μ’ ακουμπήσει».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε:
– Είστε μία θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας, Με έχετε άδικα στις φυλακές. Είμαι αμετανόητος, εθνικιστής και χρυσαυγίτης και δεν θα με αλλάξετε
– Ειστε ένοχοι πολιτικής σκευωρίας, φτιάξατε κατηγορητήρια με βάση τις δημοσκοπήσεις
– Δεν την φοβάμαι την φυλακή, οι χειροπέδες που μου βάλατε είναι τίτλος τιμής
– Ψάχνατε για οπλοστάσιο, τι βρήκατε;
– Που είναι το μαύρο χρήμα που λέγατε;
–  Δεν έχετε κάνει τίποτα για να βρείτε τους δολοφόνους Καπελώνη – Φουντούλη
– Γνώρισα τον Μπαλτάκο σαν μαθητής το 1973. Τον ξέρω καλύτερα από όλους
– Πορνοβοσκοί, φυλλάδες της διαφθοράς, έδειξαν ψεύτικο καταστατικό της Χρυσής Αυγής.
– Το δημοψήφισμα έγινε πήρατε μαζί 31%, 2% λιγότερο από ό,τι ο Κωνσταντίνος. Φύγετε είστε ανεπιθύμητοι στον τόπο

Στις δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου (σ.σ. αφορά κυρίως τον Χρήστο Παππά).

Η Χρυσή Αυγή αναμένεται, και ενώπιον της Ολομέλειας, να επικαλεστεί το άρθρο 62 του Συντάγματος που αναφέρεται στην άρση ασυλίας των βουλευτών. Όπως ειδικότερα αναφέρει το άρθρο 62 του Συντάγματος, «Η άδεια για την άσκηση δίωξης θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής». Στο ίδιο άρθρο ωστόσο προβλέπεται ότι «η τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Βουλής».

Η συνταγματική πρόνοια για την αναστολή της προθεσμίας, στην περίπτωση των διακοπών της Βουλής, έχει επισημανθεί και από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σε επιστολή του προς τις ανακρίτριες του Εφετείου Αθηνών Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου-Ανδρεάδου. Στην επιστολή εκείνη ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι, από το αίτημα της εισαγγελικής αρχής και μετά, έγινε ακρόαση των βουλευτών που βρίσκονται προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η Επιτροπή εξέδωσε τη γνωμοδότησή της και στη συνέχεια με απόφαση της Ολομέλειας, υπήρξε διακοπή των εργασιών του Σώματος για τις εορτές του Πάσχα, «η οποία σημειωτέον αναστέλλει την προθεσμία αποφάνσεως της Βουλής, ενώ είθισται να επέρχεται διακοπή των εργασιών και την περίοδο πριν από τη διεξαγωγή εκλογών ή των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.