Ειδησεογραφικό site

Υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού ο Στ. Θεοδωράκης

27

Την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού υπογράμμισε κατά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Κύπριος πολιτικός στην Αθήνα.

Η επανέναρξη των συνομιλιών είναι προς το καλό της κυπριακής υπόθεσης και του ελληνισμού, είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Πρέπει «να ξαναέχουμε συνομιλίες, να έχουμε λύσεις, όσο κι εάν έχει απομακρυνθεί αυτό το ενδεχόμενο, δεν μπορεί παρά να προσδοκούμε ότι δεν θα επαναπαυτούμε στο σημερινό καθεστώς και κάποια στιγμή θα έχουμε κάποια λύση για την Κύπρο» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο ίδιος αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Κυπριανού σχολίασε πως επρόκειτο για μια πολύ εποικοδομητική κουβέντα με συμφωνία απόψεων στα περισσότερα θέματα. Σημείωσε δε πως νοιώθει «μια συγγένεια και από παλιότερα με αρκετές από τις απόψεις που έχει εκφράσει το ΑΚΕΛ στην Κύπρο».

Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε και αυτός τη συζήτηση πολύ παραγωγική επισημαίνοντας ότι «μία σωστή λύση του Κυπριακού είναι ο μόνος τρόπος να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στην Κύπρο και τον κυπριακό λαό».

Το ζητούμενο σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού είναι η Τουρκία να προβεί σε εκείνες τις κινήσεις, που θα επιτρέψουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γιατί, όπως τόνισε, μόνο μέσα από διαπραγματεύσεις μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό.

«Και εκεί θα πρέπει με σύνεση, με συνέπεια και με υπευθυνότητα να διεκδικήσουμε τα δίκαια του συνόλου και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων για να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας» είπε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.