Ειδησεογραφικό site

Τσιρώνης: Δημοψήφισμα αν οι εταίροι δεν υποχωρήσουν

31

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος αφήνει και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, σε περίπτωση που οι εταίροι επιμείνουν μέχρι τέλους στους όρους που θέτουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος βρέθηκε την Κυριακή στην Τιθορέα της Φθιώτιδας, δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει «σε πολλές υποχωρήσεις στο πρόγραμμά της και έχει δεχθεί να μεταθέσει εξαγγελίες για την επόμενη χρονιά».

«Δεχόμαστε πόλεμο. Έναν πόλεμο που δεν είναι οικονομικός αλλά πολιτικός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης και τόνισε ότι «αν ήταν άλλη κυβέρνηση στην θέση μας οι εταίροι θα είχαν δώσει τα δεκαπλάσια».

Ο κ. Τσιρώνης σημείωσε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση «διατηρεί ελάχιστες κόκκινες γραμμές» και τόνισε ότι σε περίπτωση που οι εταίροι επιμείνουν μέχρι τέλους στους όρους που θέτουν τότε «υπάρχει και η λύση της προσφυγής στον λαό, όχι σε εκλογές αλλά σε δημοψήφισμα για να πάρει θέση ο λαός απέναντι στην συμφωνία».

Αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη ρευστότητας, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν έχει πάρει εξωτερική χρηματοδότηση εδώ και εννέα μήνες. «Έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε τόσο στις υποχρεώσεις στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, κάτι στο οποίο είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο», είπε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.