Ειδησεογραφικό site

Τσακαλώτος: Δεν θα έλεγα ότι υπήρξε ρήξη… Διαφωνήσαμε για 0,6%

22

Στο γεγονός πως οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών είναι μικρές, εστίασε ο επικεφαλής της πολιτικής διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος την Τρίτη, παρά τις αναφορές τις Κομισιόν, μέσω της επίσημης ενημέρωσης, πως παραμένουν θεμελιώδεις.

Ο κύριος Τσακαλώτος εκτίμησε πως Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ρήξη και πως υπάρχει συμφωνία για το 2015, ενώ για το 2016 η ελληνική πλευρά προτείνει μέτρα που φτάνουν στο 2% του ΑΕΠ, ενώ η πλευρά των πιστωτών ζητά 2,6%.

«Δεν θα έλεγα πως υπήρξε «ρήξη»» είπε ο κύριος Τσακαλώτος και συνέχισε: «Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε πως είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την διαφορά του 0,6%, όταν και αυτοί θα έχουν εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούν. Δώσαμε περισσότερα παραμετρικά μέτρα (αυτά που θεωρούνται βέβαιης απόδοσης) για το 2% δημοσιονομικού κενού» και πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά τώρα λέει προς τους πιστωτές: «για το 0.6% δεχθείτε κι εσείς κάποια μη παραμετρικά μέτρα, όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής».

Το να επιμένουν εν έτη 2015 σε μειώσεις συντάξεων δεν τους τιμά, τόνισε ο κύριος Τσακαλώτος και επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση εγγυάται μισθούς και συντάξεις.

«Δίνουμε μάχη για την πραγματικότητα που θέλουμε, έχουμε σχέδιο για την επόμενη μέρα και πρόταση για λύση για το χρέος» δήλωσε τέλος ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και αναρωτήθηκε: «Η Ευρώπη έχει και δημοκρατικά προβλήματα να λύσει, αντέχει τον πλουραλισμό»;

Τα σχόλια είναι κλειστά.