Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: «Η νέα Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

59

Σε μονομαχία για τη «νέα Ελλάδα» κάλεσε τον πρωθυπουργό ο κ. Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι «αν ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι θα δοξαστεί κρυπτόμενος, του ξεκαθαρίζουμε ότι θα καταρρεύσει κρυπτόμενος».

Είπε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι εκπρόσωποι του παλιού που χρεοκόπησαν τη χώρα και λεηλάτησαν τον λαό και κάλεσε τους αρχηγούς τους να σταματήσουν «να παίζουν με τις λέξεις» προκειμένου να εμφανιστούν «ως οι σημερινοί σωτήρες και εκπρόσωποι της νέας Ελλάδας».

Σημείωσε ότι «ο κόσμος καταλαβαίνει. Αν υπάρχει πιθανότητα να έρθουμε σε ρήξη με το παλιό δεν θα το κάνετε εσείς αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που θα χτίσει με τον λαό την νέα Ελλάδα. Με τον λαό που με την ψήφο του θα σας ξεφορτωθεί μια και καλή και να είστε βέβαιοι ότι αυτή η μέρα δεν θα αργήσει».

Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά πως αρνείται τον διάλογο και πως προτιμά «τους διχαστικούς μονολόγους» και πρόσθεσε «τον καλώ να αντιπαρατεθεί πολιτικά. Αν δεν θέλει εδώ στην Βουλή να το κάνει οπουδήποτε αλλού θέλει αρκεί να σταματήσει να κρύβεται στο υπερπροστατευτικό περιβάλλον». «Εχω κάθε διάθεση να συζητήσω μαζί του και δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω την δική του ατζέντα» είπε και συνέχισε: «Δέχομαι την πρόκληση να μην μιλήσουμε καθόλου για μνημόνια και για ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν αλλά μόνο για αυτά που πρέπει να γίνουν στο «αύριο. Για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Την νεα Ελλάδα που λεει». Συνέχισε επιχειρώντας να αποδομήσει πλήρως την πρόσφατη ομιλία του κ. Σαμαρά στην οποία περιέγραψε το όραμά του για τα επόμενα χρόνια. «Αν υπάρχει νέα Ελλάδα όπως λέει ο κ. Σαμαράς, τότε υπάρχει και η παλιά και θυμίζω ότι η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ» είπε και πρόσθεσε «Η παλιά Ελλάδα είναι αυτή που χρεοκόπησε και εσείς που κυβερνάτε την χρεοκοπήσατε. Η παλιά Ελλάδα είναι αυτή που εσείς φτιάξατε. Πρόσωπα που μας κατέστρεψαν και τώρα κάνουν τους σωτήρες. Η Ελλάδα είχε προστάτες, είχε χούντα και σήμερα έχει προστάτες και τρόικες».

Εθεσε το ερώτημα «ποιος είναι ο εκπρόσωπος της παλιάς Ελλάδας» για να απαντήσει απευθυνόμενος προς την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «Εσείς είστε οι εκπρόσωποι του παρηκμασμένου συστήματος που έριξε τον λαό στα βράχια. Ο Σαμαράς μιλά για το νέο και την σταθερότητα αλλά ήταν ο ίδιος που πριν 26 χρόνια βρισκόταν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο ίδιος που οδήγησε την χώρα με τις εμμονές του σε ήττα για το Μακεδονικό. Που έριξε την κυβέρνηση κατηγορώντας την παράταξή του ως φορέα συμφερόντων. Ποιος λοιπον είναι ο εκπρόσωπος του παλιού;».

Υποστήριξε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του καινούριου «Η παλιά Ελλάδα είναι τα κόμματά σας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι αρχηγοί σας Σαμαράς και Βενιζέλος» και σημείωσε ότι «η Νέα Ελλάδα για την οποία αξίζει κανείς να αγωνιστεί δεν μπορεί να έχει σχέση με το παλιό που σήμερα καταστρέφει την χώρα και το λαό».

Περιέγραψε το δικό του όραμα για τα επόμενα χρόνια λέγοντας σε γενικές γραμμές ότι «Στην Νέα Ελλάδα η δημόσια περιουσία δεν θα καταστρέφεται. Θα φτιαχτεί από την αρχή το κράτος προς όφελος των πολιτών ούτε θα παρακολουθεί ούτε θα εκβιάζει. Θα υπάρχει Δικαιοσύνη και μοίρασμα κερδών σε όλους. Θα υάρχει παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόσβαση στην δωρεάν παιδεία για όλους. Θα είμαστε χώρα του πολιτισμού και οι γυναίκες θα έχουν την θέση που τους αξίζει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.