Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Είμαστε περήφανοι που με το «όχι» εκφράστηκε το “γαμώτο” του ελληνικού λαού για όσα συνέβησαν τα τελευταία 62 χρόνια

42

«Τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύεται η εικόνα ενός κόμματος σε αποσύνθεση που δεν μπορεί να δώσει τη μάχη αλλά η πραγματικότητα που αναδείχθηκε από τη χθεσινή και σημερινή διαδικασία είναι διαφορετική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «μας δίνεται η ευκαιρία να βάλουμε ένα τέλος στη μελαγχολία» και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ και είμαστε όρθιοι για να δώσουμε με το ίδιο σθένος την μάχη, για να μην επιτρέψουμε να επιστρέψει το παλιό κατεστημένο που σήμερα καμουφλάρεται, φοράει την προβιά της ήρεμης δύναμης. Αν επιστρέψει, θα επιστρέψει με τους χειρότερους ορούς».

«Πρέπει να οργώσουμε την Ελλάδα για να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει», είπε και τόνισε: «Αναγκαστικά, ίσως από εδώ και στο εξής να είμαι πιο πεζός, άλλα θα μιλήσω με τη γλωσσά της μάχης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βαθιά επιθυμία του πολίτικου κατεστημένου είναι να κάνει πράξη την Αριστερή παρένθεση, μια παρένθεση επτά μηνών για να ξεπλυθούν αμαρτίες 40 χρόνων».

«Δεν θα τους αφήσουμε να τους περάσει. Σας καλώ σε αυτή την εκλογική αντιπαράθεση. Οι αντίπαλοί μας έχουν μια συγκεκριμένη στρατηγική συσκότισης των πολίτικων μηνυμάτων. Το μήνυμά τους είναι πως “όλοι το ίδιο είμαστε”».

«Επί 40 χρόνια δημιούργησαν αυτό το κράτος της διαφθοράς. Οι αμαρτίες 40 χρόνων δεν συγκρίνονται με τους επτά μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

«Αν αύριο οδηγηθούμε πίσω. Μας λέει η ΝΔ και ο κ. Μειμαράκης ότι επτά μήνες γυρίσατε τη χώρα πίσω και εμείς έχουμε να επιδείξουμε ένα πρόγραμμα φιλολαϊκών μεταρρυθμίσεων. Τι θα κάνει; Θα τα πάρει πίσω; Θα κλείσει ξανά την ΕΡΤ; Τις 100 δόσεις;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μας τιμάει και είμαστε περήφανοι που δώσαμε τη δυνατότητα αυτό το “γαμώτο” του ελληνικού λαού για όσα συνέβησαν τα τελευταία 62χρονια να εκφραστεί με το “όχι” και το 62% του δημοψηφίσματος», τόνισε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.