Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Απορρίπτουμε τις ακραίες προτάσεις των δανειστών – Ο λαός έχει υποφέρει πολύ

30

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση των δανειστών με την Ελλάδα και η επιστροφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τις Βρυξέλλες, σηματοδοτεί έντονη κινητικότητα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των υπολοίπων μελών της ελληνικής αποστολής από τις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι «προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση».

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του» προσέθεσε.

Η πρόθεση αυτή του Αλέξη Τσίπρα να μην αποδεχτεί «ακραίες προτάσεις» εξηγεί, ενδεχομένως, και την κίνησή του να φέρει σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, την Παρασκευή, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Και αυτό, την ώρα που υπήρχαν πληροφορίες για νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αλλά και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αύριο το βράδυ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Οι πληροφορίες αυτές, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνονταν από την ελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής σημαίνει σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες για συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει το νέο ραντεβού των κ.κ. Γιούνκερ και Τσίπρα να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 48 ωρών, πράγμα που σημαίνει ότι η συνάντηση θα πάει, πιθανότατα, για το Σάββατο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.