Ειδησεογραφικό site

«Mαζεμένες» τρεις δόσεις του προγράμματος για την Κύπρο ύστερα από επιτυχή αξιολόγηση

32

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να κατατεθούν τρεις δόσεις για την Κύπρο, σύμφωνα, με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κύπρου».

Η πρώτη δόση ύψους 85 εκατ. ευρώ είναι αυτή που εκκρεμεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ακόμη μια δόση ανάλογου ποσού που είναι η τρέχουσα και ακόμη 100 εκατ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήδη έχει τεθεί στα εθνικά κοινοβούλια από όπου και αναμένεται να πάρει έγκριση χωρίς πρόβλημα, μετά και την τελευταία θετική αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας. Ως εκ τούτου, αυτή την ώρα υπάρχει ικανοποίηση στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «δεν είναι σε θέση πανηγυρισμών αλλά μάλλον το αντίθετο».

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 περασμένου Μαΐου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αξιολόγηση της Κύπρου εκ μέρους των διεθνών δανειστών της, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Σε κοινή ανακοίνωσή τους επισήμαναν πως έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων, εφόσον η νομοθεσία για την εκποίηση ακινήτων έχει ψηφιστεί και έχει τεθεί σε ισχύ. Ωστόσο, όπως συμπληρώνουν, χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για διευκόλυνση της διαδικασίας πώλησης τραπεζικών δανείων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.