Ειδησεογραφικό site

Το tweet του Richard Dawkins για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

33

Ο πιο διάσημος άθεος του πλανήτη, Richard Dawkins, ο οποίος επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες την Ελλάδα, δημοσίευσε πρόσφατα ένα tweet για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Ο διάσημος Βρετανός βιολόγος και συγγραφέας δημοσίευσε το link του 13λεπτου ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Κώστας Γαβράς για την αρχιτεκτονική και την ιστορία του σημαντικού αυτού ελληνικού μνημείου.

Μάλιστα, συνόδεψε αυτό το βίντεο με το εξής μήνυμα που δείχνει την υποστήριξή του για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα: «Παρθενώνας. Υπέστη βανδαλισμούς από τους Χριστιανούς, τους Μουσουλμάνους και τον Έλγιν. Για ποιον λόγο δεν επιστρέφονται τα μάρμαρα του Παρθενώνα;»

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Dawkins μίλησε για τον αθεϊσμό και τη θεωρία της εξέλιξης σε μία εκδήλωση στον πολυχώρο Hub.

Χαρακτήρισε τη θρησκεία μια αρνητική δύναμη, που στέκεται εμπόδιο στον ορθολογισμό και αποτελεί τροχοπέδη για την πρόοδο.

Σύμφωνα με τον Dawkins, όλες οι θρησκείες είναι παράλογες και άξιες κριτικής, ενώ ο  βιολόγος πιστεύει επίσης ότι το κράτος πρέπει να είναι πλήρως ανεξάρτητο και όχι υπό την επιρροή της θρησκείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.