Ειδησεογραφικό site

Το χειρότερο τηλεοπτικό bullying που έγινε ποτέ – Απολύθηκαν δύο κριτές του X Factor (Βίντεο)

50

Δεν έχει προηγούμενο και ούτε θα έχει πιθανότατα… επόμενο αυτό που συνέβη στο X Factor της Νέας Ζηλανδίας, με την άγρια φραστική επίθεση που υπέστη ένας διαγωνιζόμενος από δύο κριτές. Τόσο αθυρόστομη που έκανε τον Σάιμον Κάουελ να μοιάζει… αγγελούδι.

Πρόκειται για την Αγγλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιό Νατάλια Κιλς και τον σύζυγό της, τον Νεοζηλανδό μουσικό Γουίλι Μουν, οι οποίοι και σόκαραν το τηλεοπτικό κοινό, με την απίστευτη επίδειξη bullying στον 25χρονο Τζο Ιρβάιν. Το σχετικό βίντεο που έχει αναρτηθεί στο youtube κι έχει ήδη σχεδόν 1,5 εκατ. views, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις παγκοσμίως και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η πιο άγρια κριτική σε παίκτη talent show που έχει γίνει ποτέ.

Φυσικά προκάλεσε την απόλυση των δύο κριτών, τους οποίους γιούχαρε εκκωφαντικά το κοινό της εκπομπής και κατόπιν εορτής αποδοκίμασαν ακόμα και οι άλλοι δύο κριτές, Μέλανι Μπλατ και Σταν Γουόκερ.

Η Κιλς ξεκίνησε πρώτη να λέει στον διαγωνιζόμενο ότι έχει αντιγράψει το image του συζύγου της. Τον αποκάλεσε «ανατριχιαστικό», «κιτς» και «αηδιαστικό» πριν τον ρωτήσει: «Δεν έχεις κανένα σεβασμό στην αυθεντικότητα;».

Και αν νομίζετε ότι το… παράκανε, διαβάστε και τη συνέχεια. «Είσαι ένας περίγελος, προσωπικά το βρήκα καλλιτεχνικά άθλιο. Ντρέπομαι που κάθομαι εδώ απέναντι σου, ακόμα και ότι πρέπει να πω τη γνώμη μου για αυτό το πράγμα. Μου προκαλείς αηδία. Δεν έχεις καμία ταυτότητα;»

Παρά την εμφανή αμηχανία των άλλων κριτών, το γιουχάισμα του κοινού και το σάστισμα του παίκτη, που περίμενε να κριθεί για τη φωνή του, ο σύζυγος πήρε το λόγο για να παραλληλίσει τον νεαρό με τον Νόρμαν Μπέιτς (σχιζοφρενή δολοφόνο του «Ψυχώ»), ντυμένο με τα ρούχα της νεκρής μητέρας του. Υπέθεσε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να έχει στα σχέδια του να σκοτώσει κάποιον από το κοινό!

Η αντίδραση της Mediaworks, της εταιρίας παραγωγής του σόου, ήταν άμεση, ανακοινώνοντας ότι το ζεύγος των κριτών δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά στο πλατό. Και το τηλεοπτικό δίκτυο TV3 που μεταδίδει την εκπομπή έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για λογαριασμό τους: «Το TV3 δεν παραβλέπει το bullying, τα σχόλια των Κιλς και Μουν ήταν απαράδεκτα και δεν θα επιτραπούν ξανά σε αυτό το πλατό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.