Ειδησεογραφικό site

Το ΣτΕ ενέκρινε πάνω από 15.000 κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις

36

Πάνω από 15.000 κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο έχει εγκρίνει μέχρι τώρα η αρμόδια επιτροπή του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Μόνο για τους παιδικούς σταθμούς εγκρίθηκε η πρόσληψη και η ανανέωση συμβάσεων 7.030 ατόμων, ενώ αισθητά μεγάλος είναι ο αριθμός των προσλήψεων των εκπαιδευτικών. των γιατρών, κ.λπ.

Παράλληλα, ακατάπαυστα συνεχίζουν να κατατίθενται νέες αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις και ειδικά από τους Δήμους.

Πάντως, ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων για κατ΄  εξαίρεση προσλήψεις εξακολουθεί να είναι από το υπουργείο Παιδείας και τους ΟΤΑ, ενώ η Δήμος Λέσβου εκπέμπει σήμα κινδύνου  για επείγουσες προσλήψεις, καθώς βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω φιλοξενίας 12.000 και πλέον μεταναστών».

Μάλιστα, ο προεδρεύων του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου συγκρότησε και δεύτερη επιτροπή για να εξετάζει τις αιτήσεις των προσλήψεων, λόγω του μεγάλου όγκου τους.

Έγκριση προσλήψεων

Το πράσινο φως άναψε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη και ανανέωση συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 7.030 ατόμων.

Τα άτομα αυτά θα απασχοληθούν στους ΟΤΑ α΄ βαθμού  (Δήμους) και συγκεκριμένα σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είναι της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και της καταπολέμησης της βίας των γυναικών.

Το ΣτΕ έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την κατ΄  εξαίρεση πρόσληψη των 7.030 ατόμων που ζήτησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ακόμη, εγκρίθηκε δεύτερο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη 32  ατόμων στην κεντρική και  τις περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης  υποδοχής (μεταναστών), για την πρόσληψη 17 πρώην δημοτικών αστυνομικών και 6 υπαλλήλων για  το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λέσβου, καθώς και την μετάταξη ενός ατόμου.

Παράλληλα, δεκτό έγινε το αίτημα του υπουργείου Υγείας για στελέχωση των νοσοκομείων  με γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς νοσηλευτές,  αλλά  και για την πρόσληψη  αγροτικών γιατρών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών 50 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, 70 νοσηλευτών, 10 κοινωνικών λειτουργών, 10 ψυχολόγων και η  πρόσληψη   άγνωστου αριθμού αγροτικών ιατρών.

Οι γιατροί θα τοποθετηθούν κατά κανόνα σε μονάδες εντατικής  θεραπείας και αυξημένης φροντίδας διαφόρων νοσοκομείων.

Δεκτό έγινε ένα ακόμα αίτημα του υπουργείου Παιδείας, Αυτή τη φορά  επετράπη η έκδοση υπουργικής απόφασης για να γίνουν αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού και συγκεκριμένα  στο σχολείο της Ευρωπαϊκής Παιδείας και στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), ΄

Επίσης, το ΣτΕ επέτρεψε την πρόσληψη ωρομισθίων και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών για αγγλόφωνα σχολεία του εξωτερικού και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών-συζύγων υπαλλήλων διπλωματικών αρχών (πρεσβείες και προξενεία) μας στο εξωτερικό.

Εξάλλου, το ΣτΕ επέτρεψε την πρόσληψη 165 ατόμων (βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί τους, προσωπικό καθαριότητας, κ.λπ.) για το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών του Δήμου Αθηναίων.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας επέτρεψαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας  πρόσληψης 51 ατόμων  για την κάλυψη λειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών (μάγειροι, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, υδραυλικοί, κ.λπ.).

Για την Σχολή Εθνικής ‘Άμυνας οι δικαστές επέτρεψαν την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών για το σχολικό έτος 2015-2016.

Στο Δήμο Σάμου επετράπη η πρόσληψη 15 εργατών καθαριότητας με σύμβαση εργασίας 2 μηνών, όπως και στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων επετράπη η πρόσληψη 7 ατόμων (οδηγών και επιμελητών εισπράξεων).

Νέες αιτήσεις για προσλήψεις

Οι αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις συνεχίζουν να καταφθάνουν στο ΣτΕ με εντατικούς ρυθμούς.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αργολίδας ζητεί την πρόσληψης 3 βοηθών βρεφοκόμων για τους παιδικούς σταθμούς Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων ζητεί την πρόσληψη 12 εποχιακών 8μηνης διάρκειας για τις ανάγκες καθαριότητας.

Ο Δήμος Θέρμης ζητεί την πρόσληψη καθαριστριών με μίσθωση έργου για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί την πρόσληψη 4 ατόμων για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη Δήμων και Υπηρεσιών προς Όφελος των Γυναικών και για την Καταπολέμηση της βίας».

Ο Δήμος Λαμιέων ζητεί την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 4 ατόμων.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής ζητεί την πρόσληψη 15 καθηγητών μουσικής και 4 καθηγητών φυσικής αγωγής για το ΝΠΔΔ «Θορικός».

Ο Δήμος Λέσβου ζητεί για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης  την πρόσληψη 10 εργατοτεχνιτών, καθώς «η Λέσβος βρίσκεται  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω φιλοξενίας 12.000 και πλέον μεταναστών, με αποτέλεσμα τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης και αποχέτευσης των καταυλισμών όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες».

Ο Δήμος Νάουσας ζητεί την πρόσληψη 34 ωρομίσθιων ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οι οποίοι θα αμείβονται από τα έσοδα των διδάκτρων των μαθητών του ωδείου, κ.λπ.

Αναλυτικότερα, ζητεί ο Δήμος Νάουσας την πρόσληψη 24 καθηγτών  για το δημοτικό ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών» και 10 καθηγητών για εικαστικά εργαστήρια του Δήμου.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας επανήλθε με νέες αιτήσεις του με τις οποίες ζητεί την χορήγηση άδειας για την κατανομή των πτυχιούχων φυσικής αγωγής που είναι αναγκαίοι για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους και Αναπτυξιακού Αθλητισμού» και για λόγους δημοσίου συμφέροντος -όπως επικαλείται- την πρόσληψη 1.822 ατόμων για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων  αρχαιολογικών έργων, για νέες προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων για αρχαιολογικά έργα και Μουσεία, αλλά και για  την πρόσληψη 367 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

Τέλος, το υπουργείο Εργασίας ζητεί την πρόσληψη 16 ατόμων για τις ανάγκες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Εύβοιας, Φθιώτιδας, κ.λπ.).

Τα σχόλια είναι κλειστά.