Ειδησεογραφικό site

Οι γιορτές και τα πανηγύρια κατά την λογική του κ. Βαρουφάκη

26

Χειροκροτούμε ασμένως, τα όσα υποστήριξε το μεσημέρι του Αγίου Πνεύματος, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης. Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, τι έχει να δηλώσει για το θέμα της Παναρίτη, αντί να απαντήσει, επιχείρησε με μια αλχημική τοποθέτηση, από αυτές που κατά κόρον συνηθίζει να κάνει (επειδή θεωρεί την αφεντιά περισσότερον έξυπνη από τους «αδαείς» πολίτες) να ξεφύγει πετώντας την μπάλλα στην εξέδρα. «Είναι απίστευτο – είπε- ότι οι άνθρωποι του πνεύματος και της δημοσιογραφίας δουλεύουν τέτοια ημέρα» Επί τέλους κύριε Βαρουφάκη κάποιος να αναγνωρίσει το βαρύ και επίπονο έργο που ασκούν οι δημοσιογράφοι. προκειμένου να αποσπάσουν μια δήλωση, από όλους εκείνους, που λόγω αμετροέπειας, προσφέρουν άφθονη τροφή προς κατανάλωση, σε όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Να συμπληρώσουμε, μόνον, ότι οι δημοσιογράφοι είναι εθισμένοι να δουλεύουν αγόγγυστα πολλές ώρες την ημέρα, χωρίς να σταματούν ακόμα και τις ημέρες των αργιών. Η άλλη πλευρά, την οποία, ο υπουργός Οικονομικών, την παρέβλεψε, αφορά την αντίληψη που επικρατεί στον Δημόσιο τομέα σχετικά με τις αργίες. Ο κοσμογυρισμένος υπουργός μπορεί να κάνει μια σύγκριση, σχετικά με το τι ισχύει στην Ελλάδα και τι στις άλλες χώρες; Δεν υποστηρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εξουθενώνονται. Όμως, ο άκρατος λαϊκισμός των πολιτικάντηδων στη χώρα μας, εξέθρεψε τα φαινόμενα των «τριήμερων»  και «τετραήμερων» που γίνονται κοπάνες από την δουλειά. Σε αυτήν την τακτική, τεράστια ευθύνη είχαν και οι δυνάμεις της αριστεράς, οι οποίες άκριτα υιοθετούσαν κάθε αίτημα για παράταση των αργιών. (Ας θυμηθούμε και την άρνηση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ακόμα και σε τουριστικές περιοχές).  Ώστε κύριε Βαρουφάκη, το μήνυμα είναι ότι δεν θα πρέπει να δουλεύουμε «κάθε φορά τέτοια μέρα» κατά την οποία θα εορτάζουμε ένα Εθνικό ή Θρησκευτικό γεγονός και από παρόμοια γεγονότα – Δόξα το Θεό- το ημερολόγιο είναι γεμάτο.

Για την ιστορία η ακριβής δήλωση του κ. Βαρουφάκη  για το ζήτημα με την κυρία Παναρίτη έχει ως εξής:

«Θεωρώ ότι οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα πρέπει να επανεξεταστούν» ξεκίνησε την απάντησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης από τον οποίο οι δημοσιογράφοι ζητούσαν μια δήλωση μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ (σ.σ. η δήλωση έγινε πριν την ανακοίνωση «παραίτησης» της κυρίας Παναρίτη).

«Είναι απίστευτο ότι οι άνθρωποι του πνεύματος και της δημοσιογραφίας δουλεύουν τέτοια ημέρα» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης προτού να κατευθυνθεί γρήγορα προς την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών.

Ευχαριστούμε για την επιφοίτηση του… πνεύματος σας κύριε υπουργέ!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.