Ειδησεογραφικό site

Τουλάχιστον 14 οι νεκροί στο μακελειό σε κολέγιο της Κένυας

32

Στους 14 ανέρχονται οι νεκροί και στους 65 οι τραυματίες από την επίθεση ενόπλων στην πανεπιστημιούπολη  της Κένυας Garissa University College, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα.

Οι σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ-Σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση.

Οι ένοπλοι συνέλαβαν ομήρους αδιευκρίνιστο αριθμό φοιτητών κι επί αρκετές ώρες αντάλλασσαν πυροβολισμούς με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι ισλαμιστές υποστήριξαν ότι απελευθέρωσαν τους μουσουλμάνους ενώ σκότωσαν μερικούς χριστιανούς και συνέλαβαν άλλους ομήρους.

«Ξεδιαλέξαμε τον κόσμο και απελευθερώσαμε τους μουσουλμάνους», είπε στο Reuters ο σεΐχης Αμπντίασις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της αλ-Σεμπάμπ. «Υπάρχουν πολλά πτώματα χριστιανών μέσα στο κτίριο. Κρατούμε επίσης πολλούς χριστιανούς ζωντανούς. Η μάχη συνεχίζεται μέσα στο κολλέγιο», πρόσθεσε.

Ένας άλλος εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο σεΐχης Άλι Μουχαμούντ Ραζ, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο: «Η Κένυα είναι σε πόλεμο με τη Σομαλία (…) οι άνδρες μας βρίσκονται ακόμη στο εσωτερικό (του κολλεγίου) και μάχονται, η αποστολή τους είναι να σκοτώσουν αυτούς που είναι εναντίον των Σεμπάμπ».

Νωρίτερα, η οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού στην Κένυα ανακοίνωσε ότι 50 φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι από τους ενόπλους που εξακολουθούν να κρατούν ομήρους άγνωστο αριθμό φοιτητών.

Αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν περικυκλώσει την πανεπιστημιούπολη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ζοζέφ Μπουανέ, ο γενικός επιθεωρητής της Κένυας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.