Ειδησεογραφικό site

Τι αλλάζει από τις 8/10 στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου

34

Την ανάγκη «αποτελεσματικότερης λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) με τη συγκέντρωση των υποθέσεων που ελέγχονται κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα σε ένα τμήμα καθώς και με την λειτουργία ενός ακόμη τμήματος ελέγχου με έδρα της «περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης» επικαλείται στην απόφασή της η γ.γ Δημοσίων Εσόδων προχωρώντας σε αλλαγές στη δομή του ΚΕΦΟΜΕΠ οι οποίες θα ισχύσουν από τις 08/10.
Με βάση την απόφαση της κυρίας Σαββαΐδου η οποία δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, το λεγόμενο ΚΕΦΟΜΕΠ αποκτά δύο καινούργια τμήματα. Το πρώτο είναι τμήμα ελέγχου με έδρα της Θεσσαλονίκη ενώ το δεύτερο είναι αυτοτελές τμήμα ελέγχου με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
(α) Η διενέργεια φορολογικού ελέγχου φυσικών προσώπων όλης της Eπικράτειας, κατόπιν παραγγελιών του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του έβδομου κεφαλαίου του Ν. 4174/2013 (Α΄ 170) «Φορολογικές Διαδικασίες και άλλες διατάξεις», όπως εκάστοτε ισχύουν.
(β) Η αποτελεσματική και αποδοτική διενέργεια όλων των τύπων ελέγχου, με την ορθή και ποιοτική εφαρμογή των διαδικασιών ελέγχου, σύμφωνα με τα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί από την Διεύθυνση Ελέγχων.
(γ) Η τήρηση των ελεγκτικών προτύπων, που έχουν εκπονηθεί από την Διεύθυνση Ελέγχων και η εφαρμογή σύγχρονων βέλτιστων πρακτικών ελέγχου, καθώς και των διαδικασιών, των κανόνων και των οδηγιών που έχουν τεθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.»
Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.