Ειδησεογραφικό site

Την Τρίτη το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας

29

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και συγκεκριμένα την Τρίτη, όταν θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι και το βράδυ της Κυριακής αναμενόταν η ανακοίνωση του υποψήφιου Προέδρου να γίνει από τον Πρωθυπουργό με δημόσια δήλωσή του. Μάλιστα, οι πληροφορίες ήθελαν να έχει «κλειδώσει» το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ωστόσο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να εξέφρασαν τη διαφωνία τους με αυτήν την επιλογή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματίας του κόμματος.

Ο κ. Σακελλαρίδης, πάντως, αρνήθηκε ότι υπήρξε εμπλοκή της τελευταίας στιγμής λόγω ενστάσεων της Αριστεράς Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και απέδωσε την απόφαση της κυβέρνησης να καθυστερήσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, στις εν εξελίξει διεργασίες εν όψει του Eurogroup.

«Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπήρξε. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε. Το μυαλό μας είναι στη δύσκολη διαπραγμάτευση που γίνεται ώστε ο ελληνικός λαός να μπορέσει επιτέλους να ανασάνει. Εκεί είναι όλη μας η σκέψη, όλες μας οι προσπάθειες», σημείωσε.

Όπως είπε, δεν ανετράπη κανένας σχεδιασμός και η συζήτηση αφορούσε τον σχεδιασμό για το πώς θα γίνει η ανακοίνωση. «Προφανώς», πρόσθεσε, «οι συζητήσεις που γίνονταν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αφορούσαν και την εξέλιξη και τις πληροφορίες σε σχέση με την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup»

Αναφορικά με την προετοιμασία για την αυριανή διαπραγμάτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρωθυπουργός είχε από το πρωί συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ε.Ε. και στελέχη της κυβέρνησης.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην οποία αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με τη διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην κυβέρνηση ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι ο λαός έστειλε από τις πλατείες ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα και κατέστησε σαφές ότι η αξιοπρέπειά του είναι αδιαπραγμάτευτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.