Ειδησεογραφικό site

Την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συγκαλεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός

119

Την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι στις 13:30 ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει την απόφασή του να επισπεύσει την προεδρική εκλογή καθώς και την επιλογή του κ. Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου για την Προεδρία και θα ζητήσει από τους βουλευτές του να στηρίξουν τις αποφάσεις του. Ο κ. Σαμαράς όπως έπραξε και χθες από το βήμα της ΕΣΕΕ θα διαψεύσει τα σενάρια περί αλλαγής προσώπου μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας και θα διαβεβαιώσει ότι ο κ. Δήμας θα είναι η πρόταση της κυβέρνησης και στις τρεις ψηφοφορίες.

Ο κ. Σαμαράς θα κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης και θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την στάση του και την διαρκή επίκληση των πρόωρων εκλογών δημιούργησε συνθήκες πολιτικής αστάθειας που επηρέασε την στάση των δανειστών κατά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε και εξακολουθεί να υπονομεύει την προσπάθεια να αφήσει η χώρα πίσω της το μνημόνιο και να περάσει στην επόμενη ημέρα. «Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, κάποιοι προσπαθούν να το ακυρώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά στην χθεσινή του ομιλία.

Ο πρωθυπουργός θα βάλει το δίλημμα της προεδρικής εκλογής που κατά την άποψή του είναι «ομαλότητα, σταθερότητα και ανάπτυξη ή επιστροφή στην αβεβαιότητα». Με την εκλογή του Προέδρου υποστηρίζει ο πρωθυπουργός ότι διαλύονται τα σύννεφα της πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές και θα τιμωρήσουν εκείνον που προσπαθεί να τις επιβάλλει ενώ υποστηρίζει ότι οι αγορές πέφτουν γιατί φοβούνται τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ. Παραλλήλα θα τονίσει ότι είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών όπου θα μετρήσουν την κατάσταση και τις συνέπειες των πράξεών τους.

Αν και οι αριθμοί της προεδρικής εκλογής μετά την χθεσινή απόφαση της ΔΗΜΑΡ και την στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν βγαίνουν για την εκλογή Προέδρου το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται αισιόδοξο ότι μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου πολλά μπορούν να αλλάξουν. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι αφενός θα αυξηθούν οι διεθνείς πιέσεις και αφετέρου οι ευρωπαίοι εταίροι θα τείνουν χείρα βοηθείας έστω και καθυστερημένα στην κυβέρνηση όπως έδειξαν με την χθεσινή τοποθέτηση της κομισιόν για τις εξελίξεις στην χώρα. Οι βουλευτές όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.