Ειδησεογραφικό site

Την επαναφορά της θανατικής ποινής απαιτεί η Λεπέν

32

Επαναφορά της «γκιλοτίνας» ζητά η Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ένα 24ωρο μετά τη σφαγή στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

«Η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρξει στο νομικό μας οπλοστάσιο», επεσήμανε η «σταρ» της γαλλικής Ακροδεξιάς, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στις εκλογές του 2017, θα προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για επαναφορά της εσχάτης των ποινών.

Η θανατική ποινή εφαρμοζόταν στη Γαλλία από το Μεσαίωνα μέχρι και το 197, ενώ η γκιλοτίνα αποτελούσε το μόνο νόμιμο μέσο εκτέλεσης. Ο τελευταίος θανατοποινίτης ο οποίος εκτελέστηκε ήταν ο Χαμόντα Τζαντουμπί, τον Σεπτέμβριο του 1977. Η ποινή καταργήθηκε με νόμο της 9ης Οκτωβρίου του 1981 υπό την Προεδρία του Φρανσουά Μιτεράν.

Την ίδια  ώρα, ενισχύοντας το κλίμα ισλαμοφοβίας που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι «η τρομοκρατική ιδεολογία» ήταν αυτή που οδήγησε στην σφαγή των δημοσιογράφων της σατιρικής εφημερίδας.
Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, γνωστή για την σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική της, άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί δριμύτατα στους φονταμενταλιστές ισλαμιστές, οι οποίοι, όπως επεσήμανε, διέπραξαν την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση.

Η Λεπέν επεσήμανε ότι είναι ευθύνη της να διαβεβαιώσει το γαλλικό λαό ότι ο φόβος που νιώθουν αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ξεπεραστεί.

«Η τρομοκρατική επίθεση στη Charile Hebdo , πίσω από την οποία βρίσκεται το ριζοσπαστικό Ισλάμ, πρέπει να απελευθερώσει το λόγο μας. Δεν θα πρέπει θα πρέπει να μείνουμε σιωπηροί», υπογράμμισε η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου.

Και μπορεί η ίδια να δίνει συμβουλές στους Γάλλους πολίτες να μην φοβούνται, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, η Λεπέν ζήτησε από τις αρχές να ενισχύσουν την αστυνομική της προστασία, μετά την χθεσινή σφαγή στη σατιρική εφημερίδα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, η Λεπέν θα διαβεί αύριο το κατώφλι του Ελιζέ όπου θα εκφράσει στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τις απόψεις του κόμματός της για την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.