Ειδησεογραφικό site

Τηλεφωνική επικοινωνία Γκρουέφσκι – Τσίπρα

34

Σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, την Τρίτη έπειτα από πρωτοβουλία του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Γκρούεφσκι ευχήθηκε στον κ. Τσίπρα συγχαρητήρια για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, καλή επιτυχία στο έργο του και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Με τη σειρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο με τη γείτονα και επισήμανε στον κ. Γκρούεφσκι την πάγια θέση της χώρας μας περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη τη σημασία της επίλυσης του ζητήματος για την περιφερειακή σταθερότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, την οποία η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

Στο μεταξύ ο Έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε σήμερα τον πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα κ. Behruz, με τον οποίο συζήτησε τις σημαντικές σχέσεις των δύο χωρών και τις προοπτικές τους, τις περιφερειακές εξελίξεις και τη σημασία εξασφάλισης ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Υπογράμμισε στο πλαίσιο αυτό, και την υποστήριξη της Ελλάδας στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Επίσης, ο κ. πρωθυπουργός συνάντησε τον πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ.Griffin, με τον οποίο συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας κυρίως στον οικονομικό τομέα, αλλά και η σημασία υποστήριξης της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία ως γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.