Ειδησεογραφικό site

Τα πρόσωπα κλειδιά του “πρώτου υπουργικού συμβουλίου” του ΣΥΡΙΖΑ-Που πάνε Παππάς και Σκουρλέτης

46

Μια σύνθεση από «μπαρουτοκαπνισμένα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσωπα με ήθος και προσφορά «αναγνωρισμένη» από την κοινωνία μελετάει για την «κυβέρνησή» του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολύωρες συζητήσει με Λαζόπουλο-Κιμούλη για τον Πολιτισμό και την τηλεόραση

Μπορεί ο Αλ.Τσίπρας να έχει πει πρόσφατα σε δημόσια εμφάνισή του σε σχέση με τη διαμόρφωση πιθανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: ” Ξεχάστε ό,τι περιμένετε “,σε σχέση με την ονοματολογία και να έχει δεσμευθεί για μια κυβέρνηση που θα “αντιπροσωπεύει όλη την ευρύτητα, την πολυχρωμία, και το βάθος της λαϊκής βούλησης”, υπονοώντας ότι “σ’ αυτήν θα έχουν θέση πρόσωπα με γνώσεις,ικανότητες και αφοσίωση στο λαό, κι ας μην ανήκουν στην παράταξή μας”, εντούτοις ήδη στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει οι πρώτες συσκέψεις με τα μολύβια και το χαρτί με το κυβερνητικό οργανόγραμμα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι ιδιαίτερα πιεστικές την επάυριο πιθανής εκλογικής αναμέτρησης, για οποιονδήποτε αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης, φαίνεται ότι ήδη κάποια υπουργεία έχουν αρχίσει να συνδέονται με ονόματα στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα.

Η έκπληξη φαίνεται να έρχεται στη πλατεία Συντάγματος (ΥΠ.ΟΙΚ), όπου κερδίζει έδαφος η ιδέα να “χωρέσουν” εκεί και οι τρεις οικονομικοί εγκέφαλοι της Κουμουνδούρου. Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Μηλιός, με τον Γ.Σταθάκη να σηκώνει τα βάρη του Υπ.Ανάπτυξης και να ηγείται του μεγάλου στόχου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με αντιστροφή του δείκτη της ανεργίας και του ρεύματος μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Κάποιοι τομεάρχες εκτιμάται ότι μπορούν να θεωρούν ότι έχουν προβάδισμα στα αντίστοιχα υπουργικά πόστα: η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Υπ. Δικαιοσύνης, ο Αλέξης Μητρόπουλος (εργατολόγος) στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Θοδωρής Δρίτσας στο Άμυνας, η Νάντια Βαλαβάνη στο Εξωτερικών (παίζει και ο Νίκος Κοτζιάς), ο Δημήτρης Στρατούλης στο Εργασίας, η Ηρώ Διώτη στο Περιβάλλοντος που θα ξεχωρίσει από το Ενέργειας.

Το άλλο δύσκολο μέχρι τώρα σταυρόλεξο, έχει να κάνει με το σε ποιες ακριβώς θέσεις θα αξιοποιηθούν οι άμεσοι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης, με δεδομένο ότι από αυτούς τους τρεις θα καλυφθούν οι θέσεις του υπ.Επικρατείας ( ΕΡΤ-ΑΠΕΜΠΕ ), αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου, με πιθανότερο ο Νίκος Βούτσης να παραμείνει ΚΕ και οι άλλοι δύο να καταλάβουν τα ανάλογα πόστα.

Δεδομένη θεωρείται η κυβερνητική αξιοποίηση και των Παναγιώτη Λαφαζάνη και Παναγιώτη Κουρουπλή.

Τέλος πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρουν ότι με το Λάκη Λαζόπουλο έχουν ήδη γίνει σημαντικές συζητήσεις για τα θέματα του Πολιτισμού. Σκέψεις στην Κουμουνδούρου υπάρχουν και για μια νέα ΕΡΤ με έμφαση στον Πολιτισμό και την ανάδειξη και των θησαυρών της Τέχνης και του Πνεύματος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν υπάρξει προισεγγίσεις και προς τον μεγάλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.