Ειδησεογραφικό site

Τα δάκρυα της Μέρκελ στις Κάννες και γερμανικές μίζες προς Ελληνες πολιτικους ανακαλύπτει η Bild

37

Λίγες ώρες πριν το «θερμό» καλωσόρισμα της «Bild» στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας πλέκει το εγκώμιο της Άνγκελα Μέρκελ σχολιάζοντας τα δάκρυα που έχυσε το 2011 στη σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Τι κρύβουν τα δάκρυα της Μέρκελ;», διερωτάται η Bild και προσθέτει επικαλούμενη τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η πιο ισχυρή γυναίκα στον πλανήτη, η Γερμανίδα καγκελάριος αγωνίστηκε και αγωνίζεται για την Ευρώπη. H Mέρκελ επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά και για να μην καταρρεύσει το ευρωπαικό οικοδόμημα, η Γερμανίδα καγκελάριος έδωσε μεγάλο αγώνα και υπέστη μεγάλη ψυχολογική πίεση, ειδικά το 2011 στις Κάννες. «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι μία μία πολιτικός που έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει κρίσεις».

Ωστόσο, όπως εξηγεί η Bild, ακόμα και η πιο ισχυρή ηγέτης της Ευρώπης, δεν άντεξε στην πίεση. Η «έκρηξη» της Μέρκελ στο θέρετρο των Καννών εκείνο το βράδυ του 2011 ήταν ένα σοκ για όσους την είδαν να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ιδιαίτερα για τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα. Όταν ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για δημοψήφισμα , η Μέρκελ βούρκωσε και ο Σαρκοζί έγινε έξω φρενών.

Εκτός από το άρθρο της Bild για τα δάκρυα της Μέρκελ, η εφημερίδα ασχολείται με το σκάνδαλο διαφθοράς με τα εξοπλιστικά. «Δωροδόκησαν γερμανικές εταιρείες με περισσότερα από 100 εκατομμύρια Έλληνες πολιτικούς;», είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Bild», επισημαίνοντας ότι, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν την συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα. «Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υποδέχεται σήμερα τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο. Λίγο πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μερικά έγγραφα που φέρνουν νέα αναστάτωση», σχολιάζει η εφημερίδα

Τα σχόλια είναι κλειστά.