Ειδησεογραφικό site

Τα βρήκαν Τσίπρας – Οικολόγοι Πράσινοι

49

Την προεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους επισφράγισε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία των δεύτερων. Από τη συνάντηση προέκυψε ταύτιση απόψεων ως προς τους όρους της σύμπλευσης, ενώ ανακοινώθηκαν και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα προέρχονται από τους Οικολόγους.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε την συμπόρευση των δύο χώρων σε βασικά θέματα τα προηγούμενα χρόνια, «από το μέτωπο για τη προστασία των θαλασσών και της ακτογραμμής της πατρίδας μας ως τους αγώνες ενάντια στα δασοκτόνα και περιβαλλοντοκτόνα νομοσχέδια».

Χαρακτήρισε την απόφαση ιστορική και πρόσθεσε: «Πρόκειται, λοιπόν, για μια συνεργασία που διευρύνει τόσο τη δυναμική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης στην Ελλάδα, όσο, όμως, και το δρόμο για αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Πρόκειται για μια στρατηγική συμμαχία που δεν αποβλέπει μονάχα στις επικείμενες εκλογές, αλλά κυρίως προσβλέπει  στην από κοινού διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στην πατρίδα μας. Μιας πολιτικής που πρέπει να ανασχεδιασθεί. Πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Θα την αλλάξουμε μαζί».

Από την πλευρά των Οικολόγων μίλησε ο Γίαννης Τσιρώνης, ο οποίος ανακοίνωσε τα μέλη του κόμματός του που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ:

–    Μιχάλης Τρεμόπουλος, υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης
–    Κώστας Διάκος, υποψήφιος στα Χανιά
–    Γιώργος Δημαράς, υποψήφιος στη Β Αθήνας
–    Δήμητρα Λυμπεροπούλου, υποψήφια στην Κορινθία
–    Δημήτρης Πολιτόπουλος, υποψήφιος στις Κυκλάδες
–    Κώστας Καλογράνης, υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής
–    Γιώργος Δημητρίου, υποψήφιος στη Β Πειραιά

Τα σχόλια είναι κλειστά.