Ειδησεογραφικό site

«Σαφάρι» για την κάλυψη της μαύρης τρύπας στα έσοδα

38

Μετά την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη που χαρακτήρισε πατριωτικό καθήκον την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, μέχρι βεβαίως να καταργηθεί, ήρθε η σειρά του έτερου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα να ηγηθεί της προσπάθειας της κυβέρνησης να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα έσοδα.

Η απροθυμία χιλιάδων οφειλετών να μπουν στη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης αναμένωντας την παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στα δημόσια ταμεία.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προσδιόρισε στα 4,6 δισ. ευρώ το έλλειμμα που παρέλαβε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε πως η νέα ρύθμιση των 100 δόσεων θα είναι πιο ελκυστική. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι αντιδρούν οι προεκλογικοί της σύμμαχοι, όπως το κίνημα «Δεν Πληρώνω».

«Όταν ακούμε την έκφραση πατριωτικό καθήκον σφιγγόμαστε λιγάκι, γιατί την είχε χρησιμοποιήσει ο Μουσολίνι όταν ζητούσε θυσίες από τους Ιταλούς και πουλούσαν τις βέρες τους» δήλωσε στο STAR ο επικεφαλής του κινήματος «Δεν Πληρώνω» Βασίλης Παπαδόπουλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.